Gemeente Tilburg

18-7-2005
Openstelling wegdeel Dalem en werkzaamheden Dalemdreef afgerond

Afgelopen vrijdag is het wegdeel Dalem Zuid tot Bredaseweg van de Burgemeester Letschertweg opengesteld voor verkeer en zijn de werkzaamheden aan de Dalemdreef afgerond.

Voor de Reeshof, met name de wijken Dalem Noord en Dalem Zuid, zal dit een aanzienlijke verbetering oplevering in de ontsluiting van de Reeshof.

Het wegdeel Dalem Zuid tot Bredaseweg van de Burgemeester Letschertweg geeft de wijken Dalem Noord en Dalem Zuid een rechtstreekse aansluiting op de Bredaseweg.

Ook de werkzaamheden aan de Dalemdreef zijn op 15 juli jl. afgerond. De Dalemdreef en de Spaarnwoudelaan zijn hierdoor weer beschikbaar voor doorgaand verkeer.
De Dalemdreef was vanaf 18 oktober 2004 afgesloten voor verkeer vanwege de aanleg van de fiets- en voetgangerstunnel Koolhoven (ter hoogte van de Grote Beemd).
Zodra de tunnel gereed was is de gemeente gestart met de aansluitende wegen zoals herstel van de Dalemdreef en de aansluitende voet- en fietspaden naar de tunnel en het parkeerterrein van de Grote Beemd. Het laatste gedeelte kan pas worden afgewerkt zodra de nutsleidingen zijn gelegd. Het ziet er naar uit dat het laatste werk medio augustus kan worden afgerond. De beplanting aan de zijde van Dalem Zuid wordt in het najaar aangebracht.

De fiets- en voetgangerstunnel wordt pas daadwerkelijk opengesteld en in gebruik genomen als de eerste bewoners in de wijk Koolhoven wonen. Naar verwachting is dat medio 2006. Tot die tijd is de tunnel volledig afgesloten met een hekwerk.

Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ Þ
Alle informatie over actuele en toekomstige werkzaamheden aan riolering, wegen, groen en gemeentegebouwen, uitgevoerd door de gemeente Tilburg, is ook te bekijken op:
http://openbarewerken.tilburg.nl

Alle informatie over het project Burgemeester Letschertweg is ook te bekijken op:
http://tilburg.nl/letschertweg