Gemeente Amsterdam

Vernieuwde P+R Sloterdijk geopend met Smartballet

18 juli 2005
---
Lisa Neves Gonçalves

Vrijdag 15 juli heeft wethouder Mark van der Horst van Verkeer, Vervoer & Infrastructuur de vernieuwde Park+Ride (P+R) bij station Sloterdijk geopend. Ter gelegenheid van deze opening schreef choreograaf Suzy Blok in samenwerking met componist/arrangeur Leo Anemaet een P+R ballet voor acht Smarts. Parkeren op een Amsterdams P+R terrein kost EUR 5,50 voor 24 uur. Bij deze prijs zijn twee OV-retourtjes naar de stad inbegrepen. Op de P+R terreinen staan auto's 24 uur onder toezicht. Men kan tot vier dagen per bezoek gebruik maken van een P+R terrein.

P+R terreinen in Amsterdam Amsterdam kent vier P+R terreinen: P+R Zeeburg (S114), P+R Olympisch Stadion (S108), P+R ArenA (afrit 1 van de A2) en het vernieuwde P+R Sloterdijk (S102). P+R Sloterdijk is in dezelfde stijl vernieuwd als het op 28 mei jl. geopende P+R Zeeburg. Deze ontwerpen van architect Rowin Petersma kenmerken zich door veel verlichting, heldere bewegwijzering en een frisse uitstraling. Op Sloterdijk maakt een groot web met bebording en kunstwerken van Thomas Elshuis deel uit van het ontwerp.

Stageplaatsen HBO- en ROC-studenten voerden het Smartballet uit. Vorige week maakten zij in dezelfde Smarts een P+R-promotietour door Amsterdam en Noord-Holland. De gemeente Amsterdam biedt hen hiermee stageplekken en ervaring voor een grotere kans op de arbeidsmarkt.

Ambassadeurs Bestuurders van Nemo (Michiel Buchel), de Stadsschouwburg (Melle Daamen), NH Grand Hotel Krasnapolsky (Caroline Receveur), De Bijenkorf (Heidi Koopman), Ondernemersvereniging Damrak (René Wildeman) en ATCB (Karel Philippens) speelden een rol bij de opening. Zij kwamen in de Smarts op als ambassadeur van het Amsterdamse P+R concept, dat een extra bereikbaarheidsmogelijkheid voor hun klanten en relaties is.

Pb-138