Socialistische Partij


- - - - - - - - - - - - - - - - -

Stop de luchtvaart!

Schiphol kan niet verder groeien. Regels die milieu en omwonende beschermen staan verdere groei in de weg. De luchthaven wil wel groeien en eist dat de regels van tafel gaan. De SP is bang dat Schiphol haar zin krijgt en voert actie tegen uitbreiding van Schiphol.

Dit soort eisen van de luchtvaartsector zijn altijd door regering en de heersende politieke partijen opgevolgd. De Raad voor Verkeer en Waterstaat heeft nu ook geadviseerd de grenzen voor de luchtvaart te verruimen voor nòg meer groei. Ze gaan zelfs zover het slopen van huizen in de omgeving van de luchthaven voor te stellen.

Dit alles omdat wordt beweerd dat groei van Schiphol zo goed is voor de economie. Het grootste deel van de passagiers zijn echter overstappassagiers waar nauwelijks aan verdiend wordt. Centraal in de hele groeicampagne van Schiphol staat de wens de vierde luchthaven van Europa te zijn. Moet daaraan de nachtrust, gezondheid en leefkwaliteit van honderdduizenden omwonenden opgeofferd worden?

Geef uw mening over uitbreiding van Schiphol

De SP is tegen uitbreiding van Schiphol en zegt: stop de luchtvraat! Vindt u dat ook? Maak uw mening kenbaar via het formulier hieronder. De SP verzamelt alle meningen en stuurt die vervolgens naar Den Haag.