Politie Zaanstreek-waterland


ZAANDAM, PENNINGWEG

Politie neemt spinnenbestrijdingsmiddel in beslag

De politie heeft bij een schoonmaakbedrijf een hoeveelheid gif in beslag genomen dat gebruikt zou worden bij de bestrijding van spinnen. In Nederland wordt geen enkel middel toegelaten voor spinnenbestrijding maar er wordt wel geadverteerd dat bedrijven spinnen zouden bestrijden. Reden voor de sectie milieu van de politie om samen met de AID te gaan controleren. Het bedrijf in Zaandam mocht het middel niet voorhanden hebben en het toeleveringsbedrijf zou het middel niet moeten verkopen aan een bedrijf zonder spuitlicentie. Tegen de directeur van het schoonmaakbedrijf, een 37-jarige Zaandammer, werd proces-verbaal opgemaakt. De leverancier, een groothandel in schoonmaakartikelen en bestrijdingsmiddelen uit Amsterdam werd door de AID en de politie bezocht. Het bedrijf voldeed niet aan diverse voorschriften voor de opslag van giftige stoffen. Een milieudeskundige van de politie Amsterdam-Amstelland doet verder onderzoek naar de groothandel. Door het bedrijf werd een lijst met klanten die het vergif hadden gekocht aan de politie overgedragen. Bij een schoonmaakbedrijf in Wormer, dat ook reclame maakt voor spinnenbestrijding werd een hoeveelheid vergif in beslag genomen en proces-verbaal opgemaakt. De toeleverancier, een groothandel in Purmerend, werd ook bezocht door de controleurs.

VOLENDAM, PURMEREND, ZAANDAM

Controle horeca

De vreemdelingenpolitie, Algemene Inspectiedienst en Belastingdienst hebben gezamenlijk een controle uitgevoerd bij diverse horecagelegenheden. De controle was vooral gericht op illegalen, niet geregistreerde werknemers en belastingontduiking. Bij een Chinees restaurant en twee shoarmazaken werden totaal drie werknemers aangetroffen die niet op de loonlijst stonden. Hiervoor zullen de bedrijven van de Inspectiedienst een boete van 8000 euro per persoon krijgen. Van een vierde werknemer moet nog nader worden vastgesteld of deze al dan niet legaal aan het werk was.

PURMEREND, CITERSTRAAT

Politie houdt man met vuurwapen aan

De politie heeft vrijdagmiddag een 36-jarige man uit Purmerend aangehouden die een vuurwapen bij zich had. Er was een tip binnengekomen dat een bekende geweldpleger een doorgeladen vuurwapen bij zich zou dragen. Een arrestatieteam heeft de verdachte op de galerij van een flat zonder problemen aangehouden en trof bij hem een geladen revolver van zwaar kaliber aan, alsmede een stiletto. De wapens werden in beslag genomen en de verdachte gaat maandag naar de Rechter Commissaris die beslist of de man vast blijft zitten.

21:05 17-JUL-05
PURMEREND
Politie houdt man aan na drankrijden en huiselijk geweld
De politie heeft een 43-jarige man uit Purmerend twee maal aangehouden. Eerst reed hij met drank op en later zou hij bij een ruzie zijn vrouw hebben mishandeld. Al eerder op de avond had de politie bemiddeld bij een ruzie in de woning. Later zagen agenten de man bij toeval in een auto rijden en lieten hem blazen. Hij blies ruim anderhalf maal de maximaal toegestane hoeveelheid en mocht na verhoor met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uren het politiebureau verlaten. Enkele uren later moest de politie uitrukken naar de woning van de verdachte waar hij zijn vrouw zou hebben mishandeld en zijn zoon bedreigd. De man werd aangehouden voor huiselijk geweld en ingesloten.

15:33 17-JUL-05
PURMEREND, GROTENHUYSWEG
Motorrijder onderuit
Een 28-jarige motorrijder uit Oostzaan en zijn 32-jarige Zaandamse passagiere zijn gewond geraakt na een val met de motor. De man reed in de richting van de Overlanderstraat en zag te laat een auto op de kruising stilstaan. Door hard te remmen kon hij een aanrijding voorkomen maar de motor ging wel onderuit. De man en vrouw werden per ambulance met vermoedelijk armletsel naar het ziekenhuis gebracht. De motorfiets raakte rondom beschadigd.

17:58 17-JUL-05
LANDSMEER, OOSTZAAN, ZAANDAM
Politie controleert op het water
De politie heeft zondag bij controles op het water in de omgeving van Landsmeer, Oostzaan en op de Jagersplas in Zaandam diverse bekeuringen uitgedeeld. Elf maal werden schippers betrapt op te hard varen en er waren recreanten bij die geen vaarbewijs hadden maar wel een snelle motorboot. Voor het niet aan boord hebben van een brandblusser werden waarschuwingen uitgedeeld.

23:30 17-JUL-05
PURMEREND, LEEGHWATERPARK
Politie houdt toezicht Reuring festival
Ongeveer 17 politiemensen hebben toezicht gehouden bij het Reuring festival dat over de gehele dag door 10- tot 15.000 bezoekers bezocht werd. De agenten hoefden maar enkel malen op te treden bij vechtpartijtjes. Drie bezoekers werden aangehouden voor het bezit van een slagwapen of het niet voldoen aan een ambtelijk bevel. Een feestganger die zijn enkel had gebroken na een verstapping werd bij gebrek aan een ambulance met een politieauto naar het ziekenhuis gebracht.

09:05 18-JUL-05
BEEMSTER, RIJKSWEG A7
Verkeershinder door aanrijding
Een 24-jarige man uit Middenbeemster reed met zijn auto tegen een lichtmast waardoor de ochtendspits enige hinder ondervond. De man verklaarde aan de politieagenten dat hij te snel over de oprit vanaf de Provincialeweg N244 naar de A7 richting Amsterdam was gereden en daarbij de bocht uit was gereden. De lichtmast waartegen het bestelbusje van de man tot stilstand kwam is afgebroken en het busje beschadigd.

13:43 18-JUL-05
ZAANDAM, WESTZANERDIJK
Bromfietser gewond
De politie heeft een 24-jarige bromfietser uit Krommenie aangehouden nadat hij betrokken was bij een aanrijding. Twee bromfietsers reden volgens getuigen snel naast elkaar waarbij één van hen de ander met de schouder wegduwde. Hierdoor kwam de Krommenieër aan de linkerkant van de weg tegen een geparkeerde bus tot stilstand en de andere bromfietser ging er vandoor. De bromfiets brak door de klap in tweeën en de bestuurder moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis. De bromfietser was niet in het bezit van een certificaat of rijbewijs en de bromfiets is vermoedelijk van diefstal afkomstig. Als de verdachte het ziekenhuis mag verlaten wordt hij direct naar het bureau gebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de bestuurder van de andere bromfiets.


---- --