Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

16/6/05

Kunstenaars uit heel Nederland exposeren met POPA.

Van 18 tot en met 24 juli zal er een bijzondere expositie genaamd 'POPA&friends' plaatsvinden in Sidac Studio te Leiden. De titel vertelt al dat kunstbeweging POPA samen met een aantal van haar 'friends' een kleurrijke expositie zal houden. De deelnemende kunstenaars zijn Heleen Rittershaus, Marian Lieuwen, Melissa van Grondelle, Yennifer Holswilder, Fred van de Siepkamp, Martje van de Meerendonk, Hanny Wouters van Esterik, Wieteke Hendrikx, Zoolu, Marianne Bey, Lilian van der Schaaf, Iris Fernee en natuurlijk de POPA-dames Barbara van Druten, Susana López en Soon Ja Terwee. Bovenstaande kunstenaars werken met verschillende disciplines. Op de expositie kunnen textiele kunstwerken, fotografie, sculpturen, kinderkamerkunst en schilderkunst verwacht worden. POPA vindt het belangrijk om te laten zien hoeveel positiviteit er in mensen zit. Vooral omdat tegenwoordig vaak sprake is van een negatief beeld van de wereld en mensheid door slechte berichtgeving.

De kunstenaars zijn geselecteerd op de positiviteit in hun werk, zodat de bezoekers met een glimlach op hun gezicht de expositie verlaten. Maar belangrijker is dat de kunstenaars de visie van POPA delen. De kunstenaars komen uit alle delen van Nederland en België, mede om deze reden zal het een interessante gewaarwording zijn om zoveel soorten kunst bij elkaar te zien.

POPA, de nieuwe kunstbeweging die zijn oorsprong vindt in Leiden, staat voor POsitieve PAssie. De initiatiefnemers willen positieve gevoelens creëren door middel van kunst. De POPA-kunst wordt onder andere gedefinieerd door heldere en vrolijke kleuren. De schilderijen zijn tolerant naar andere culturen, geloven en individuen. Van de verkoop van kunst gedurende deze POPA&friends-expositie, gaat 10% naar goede doelen ten behoeve van kinderen. Dit is wat POPA normaal gesproken met haar eigen kunstwerken ook doet.

Sinds het vijfpaginagrote interview met Elegance maart 2005 heeft POPA veel reacties en 'friend' verzoeken gekregen van gerenomeerde kunstenaars. De daaruit voortgekomen selectie heeft zo'n 35 POPA-friends opgeleverd die op de POPA-website terug te vinden zijn door middel van een link. De selectie van kunstenaars is voortgekomen uit de positieve passie die de kunst uitstraalt. Veel kunstenaars geven ook zelf al aan dat ze graag mensen 'blij' willen maken door middel van hun kunst. Dit is geen gemakkelijke opdracht, maar in de tegenwoordige wereld volgens POPA een welkome aanvulling. Kortom op deze expositie zal de kunst overwegend vrolijk zijn.


---

Aan de journalist: bij deze bent u ook van harte uitgenodigd op de eindborrel op zondag 24 juli van 2 tot 5 uur in Sidac Studio te Leiden. Zie voor de complete informatie: http://www.popa.nl/aankondiging.html. Voor meer informatie over POPA, zie: http://www.popa.nl'. U kunt mij ook bellen op: 0715727319.
Zie http://www.sidacstudio.nl

-POPA-
POsitive PAssion
http://www.popa.nl
Barbara van Druten - Susana López - Soon Ja Terwee