Gemeente Haaksbergen

Snel woningbouw in Buurse

In Buurse is behoefte aan nieuwe woningen

In de kern Buurse is
behoefte aan nieuwe woningen. Over dit onderwerp houdt de gemeente op maandag 18 juli een informatieavond. Deze begint om 19.30 uur in zaal Winkelman aan de Broekheurnerweg 52 in Buurse. Belangstellenden kunnen dan allerlei vragen stellen.

Voortontwerp
Dinsdag 21 juni besprak het college van B&W het zogeheten voorontwerp bestemmingsplan Buurse 2003. Dit ontwerp gaat over de actualisatie van de bebouwde kommmen in Buurse. De bestaande functies en bebouwing die er op dit moment zijn in Buurse, worden in dit plan vastgelegd. Zo is het mogelijk om een aantal woningen te bouwen nabij Grashof. In het bestemmingsplan uit 1995 is al een uitbreiding van het dorp mogelijk gemaakt. Daarvan is een deel nog niet bebouwd. De bouwmogelijkheden zijn nu wat aangepast en in het huidige bestemmingsplan opgenomen.

Meer informatie?
Voordat alles doorgaat, is het mogelijk om het plan in te zien. Dit kan bij de publieksbalie van het gemeentehuis (Markt 3). Tot en met 28 juli ligt het plan ter inzage. Reageren hierop kan tot uiterlijk donderdag 28 juli. Bel voor meer informatie met de heer Jan Deunk van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling, milieu-en bouwzaken, telefoonnummer 053-573 47 44.