Politie Gelderland-Zuid

Toezicht verscherpt na meldingen van overlast

Nijmegen 18-07-2005 - (07)

De politie is tevreden over het verloop van de tweede avond van de Vierdaagsefeesten. Er waren veel mensen in de stad, maar dat heeft nergens voor grote problemen gezorgd.

Tot 02.00 uur zijn er 9 mensen aangehouden voor o.a. drugsgebruik op straat, het in bezit hebben van (hard)drugs, vernieling, het in bezit hebben van pepperspray, belediging en voor openbare dronkenschap. Ook zijn er veel bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen.

Een 19-jarige Nijmegenaar kreeg een boete van 450,- opgelegd omdat hij een grote hoeveelheid harddrugs bij zich had. Hij kreeg hiervoor een transactie aangeboden op het politiebureau, die hij meteen voldeed. Een 21-jarige Nijmegenaar werd aangehouden omdat hij politiemensen beledigde Hiervoor kreeg hij een boete van 220,-

Tevreden buurtbewoners na klachten
Naar aanleiding van overlastmeldingen op zaterdag van bewoners van de Waalkade ter hoogte van het Labyrinth, hebben de politie en de gemeente Nijmegen besloten het toezicht in dit gebied te verscherpen met de inzet van extra mountainbikers van de politie en van Bureau Toezicht.

De overlast bestond uit plassen in portieken, braken en drugsgebruik. De politie heeft de DAR gevraagd daar extra schoonmaakwerkzaamheden te verrichten. Daarnaast werden extra toiletten en plaskruizen geplaatst. De buurtbewoners hebben zich zondagavond tevreden uitgesproken over deze maatregelen en het politieoptreden.