Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

CNV Schoonmaak is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

Persbericht kenmerk BESTEMD VOOR AFDELING DATUM de sociaal-economische redactie 18 juli 2005 CNV Schoonmaak: "Personeel is het meer dan zat"
Personeel schoonmaakbedrijf Asito zegt
vertrouwen in leiding op
De objectleidster en het kantoorpersoneel van schoonmaakbedrijf Asito in Heerenveen zeggen het vertrouwen in de leiding van Asito op. Aanleiding is het komen en gaan van vestigingsmanagers en het afschuiven van het aantal taken en verantwoordelijkheden. Een en ander gebeurt zonder overleg. Het ontbreken van een stabiele leiding in de Heerenveense vestiging zorgt onder meer voor een slecht werkklimaat en verhoging van de werkdruk, zo constateert CNV Schoonmaak.
De objectleiding en het kantoorpersoneel van de vestiging hebben al een aantal keren gevraagd om overleg met de leiding van Asito. Dit om aan de problemen een einde te maken. Hierin worden zij gesteund door CNV Schoonmaak.
Eind november 2004 is er, na veel aandringen van het personeel en de bond, een gesprek geweest. In dit gesprek zijn afspraken gemaakt over de inhoud van het werkoverleg en duidelijke aanleveren van klant gegevens die de objectleiding nodig heeft om hun werk uit te voeren, die niet worden nagekomen.
Asito komt afspraken niet na
Half juni heeft CNV Schoonmaak namens het personeel een brief naar Asito gestuurd. Met het verzoek begin juli te overleggen. Schoonmaakbedrijf Asito heeft hierop niet gereageerd. Nu is de maat vol voor het personeel en is het vertrouwen in de leiding opgezegd. Het personeel is van mening dat de leiding van Asito de afspraken na moet komen en eens serieus naar zijn eigen personeel moet luisteren. Voorlopig zal het personeel slechts de normale werkzaamheden die bij de functie horen uitvoeren. Problemen die ontstaan zullen bij de leiding worden neergelegd die ze zelf mag oplossen. Voor nadere informatie
Jan Kampherbeek (bestuurder CNV Schoonmaak), tel.: 06 ­ 51 60 20 22 Jan Immerzeel (persvoorlichting), tel.: 06 ­ 22 39 30 12


---- --