Gemeente Zaanstad

Wijkentour Met Henry Meijdam aan tafel naar het Kalf, Kogerveld en Assendelft

woensdag 6 juli 2005

De introductietour van burgemeester Henry Meijdam loopt bijna ten einde. Volgende week bezoekt Meijdam de gezamenlijke wijken Kalf en Kogerveld en praat hij met inwoners van Assendelft.
* Maandag 11 juni doet de wijkentour Zaandam Noord (het Kalf) en de wijk Kogerveld aan. De locatie is Brasserie De Jagersplas, Kuilpad 1, Zaandam.
Het Wijkoverleg Kalf en de drie buurtoverleggen Hofwijk, Slachthuisbuurt en Kogerveld heten burgemeester Meijdam welkom. Er is een vol programma. Initiatiefnemers van de Stichting Doorstart Bovenkruier geven een toelichting op 'De Bovenkruier start door!' Buurtbewoners vertellen iets over Buurtbureau Hofwijk. Sociale cohesie initiatieven komen in beeld in een dvd-presentatie. Verder komt de herstructurering van de Slachthuisbuurt aan bod. Wijkbewoners laten Meijdam mooie en minder mooie foto's van hun wijk zien. Natuurlijk is er gelegenheid om informeel met de burgemeester van gedachten te wisselen. En ook een broodje ontbreekt niet.

* Woensdag 13 juni strijkt de wijkentour in Assendelft neer in het Wapen van Assendelft, Dorpsstraat 533.
Het Lief en Leedkoor onthaalt Meijdam met het Assendelftse volkslied. Het wijkoverleg Assendelft heet Meijdam officieel welkom waarna de burgemeester zichzelf zal voorstellen. Er volgt een optreden door het demoteam van Born2Dance van Dansstudio 2. Buurtbewoners tonen een fotopresentatie met de aandachtspunten BIA, Buurthuis A3, jongeren/verenigingsleven, LTO Noordzeekanaalgebied en Saendelft. Daarna nodigen de buurtbewoners Meijdam uit om op deze punten te reageren en is er ruimte voor discussie. Dit alles onder het genot van een broodje.

Beide bijeenkomsten duren van 17.00 tot 19.00 uur. Alle inwoners van de betreffende wijken zijn via een huis-aan-huis brief uitgenodigd.

De wijkentour is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Zaanse wijkorganisaties. Doel is om de inwoners van Zaanstad persoonlijk kennis te laten maken met hun nieuwe burgemeester, en om Henry Meijdam snel bij te praten over wat er in Zaanstad speelt. De bijeenkomsten vinden meestal plaats aan het eind van de middag of begin van de avond. Bezoekers van jong tot oud komen een kijkje nemen. De programmas variëren, maar bestaan in alle gevallen uit mogelijkheden voor ontmoeting, discussie en vragenstellen én uit entertainment in de vorm van bijvoorbeeld sport of muziek. Via een foto-presentatie krijgt Meijdam een aardig beeld van hoe de wijk eruit ziet, wat mooie plekken zijn en waar in de ogen van bewoners wel wat aan mag verbeteren.

Andere wijken en data:
Maandag 18 juli Oud Koog (Kogerkerk, 19.00 - 21.00)

Zaanse wijken op internet
De site www.zaansewijken.nl volgt de wijkentour Met Henry Meijdam aan tafel op de voet. Neem eens een kijkje voor het laatste nieuws, programmas, fotos en verslagen. Ook ander nieuws uit uw eigen wijk treft u aan op deze site.