KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

18-7-2005

WK Yngling wisselende eerste dag

Mondsee - Tijdens de eerste dag van het Wereldkampioenschap Yngling in Oostenrijk waren de weersomstandigheden wisselend. In de ochtend stond er weinig wind, windkracht twee, in de middag zakte de wind bijna helemaal weg. Er zijn vandaag twee wedstrijden verzeild.

De Nederlandse dames hebben tijdens de eerste race goed gevaren. De starts waren redelijk en de omstandigheden waren exact hetzelfde als tijdens de trainingstage in juni. Hier hadden de meiden veel voordeel van wat resulteerde in een vijfde plek voor Janneke Hin/Klaartje Zuiderbaan/Petronella de Jong, een zesde plek voor Mandy Mulder/Marije Faber/Brechtje van der Werf en een achtste plaats voor Annora
Stavenuiter/Froukje Jamin-Kampen/Barbara Huber.

Tijdens de tweede race zakte de wind weg en draaide hij ook nog eens 180 graden. Zo werd het voordewindse rak opeens weer een kruisrak. De organisatie belsoot echter de race gewoon uit te varen. Het team van Janneke Hin werd 11e, het team van Mandy Mulder werd 25e en het team van Annora Stavenuiter werd 28e.

Het tussenklassement ziet er na twee races als volgt uit:

1. Trine Palludan (DEN)

2. Sally Barkow (USA)

3. JANNEKE HIN (NED)
15. MANDY MULDER (NED)
19. ANNORA STAVENUITER (NED)

Aan dit WK nemen 34 teams uit 18 verschillende landen deel. Het WK duurt nog tot en met zaterdag 23 juli. Meer informatie en uitslagen zijn te vinden op onderstaande website.

Internetadres: www.yngling2005.com
E-mailadres:femke.vanstraten@watersportverbond.nl