Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NAMENS 'STICHTING VRIENDEN VAN HERMAN BERKIEN' I.O.

INGE BERKIEN, TON KLARENBEEK, JOHN SCHAAP, ROBERT VAN DEN HAM

BIJZONDERE HERINNERINGS-CD HERMAN BERKIEN

PLANNEN VOOR BORST- OF STANDBEELD HERMAN BERKIEN

Op veler verzoek verschijnen de twee liedjes die gezongen werden tijdens de uitvaart van Herman Berkien binnenkort op een bijzondere herinnerings-cd. Het indrukwekkende 'Herman Bedankt' van Frank en de Utrechtse artiesten en 'Als de morgen nooit meer komt' van Martin van Doorn, wordt uitgebracht in een beperkte oplage van 1000 stuks. De opbrengst gaat naar een ander bijzonder initiatief: een borst- of standbeeld voor Herman Berkien. In Utrecht natuurlijk.

"Er is veel gebeurd na het overlijden van Herman", vertelt Inge Berkien. "Al die lieve e-mails, kaarten en reacties in het Gastenboek op de website, het is fantastisch. Meteen al na de uitvaart kwamen fans met allerlei ideeën, zoals een borstbeeld van Herman. Ook zanger Martin van Doorn had dat idee en heeft het verder in gang gezet. Het zou werkelijk fantastisch zijn als we dat kunnen realiseren." De kosten van het borst- of standbeeld moeten betaald gaan worden uit onder meer de verkoop van de speciale cd. De realisatie van het borst- of standbeeld wordt gecoördineerd door de stichting 'Vrienden van Herman Berkien', die deze week wordt opgericht. Inge Berkien zelf, ondernemer Ton Klarenbeek, radiomaker John Schaap (o.a. Bingo FM) en stadskrant Ons Utrecht-hoofdredacteur Robert van den Ham vormen het bestuur van deze stichting. Deze week zijn er de eerste gesprekken met de mogelijke maker van het borst- of standbeeld (natuurlijk, een Utrechtse kunstenaar), snel ook volgt overleg met de gemeente Utrecht over mogelijke locaties. Inmiddels hebben bedrijven en particulieren aangegeven het idee financieel te willen steunen, maar gaat het stichtingsbestuur verder moet aan vinden van meer financiële bronnen.

De speciale cd met 'Herman Bedankt' en 'Als de morgen nooit meer komt' gaat 5 euro kosten en is inmiddels bij voorintekening te bestellen (plus: 1,95 verzendkosten) via de website www.hermanberkien.nl. Daar zijn de nummers ook als preview te beluisteren.

Tijdens de open dag van FC Utrecht op zaterdag 6 augustus is de cd voor het eerst verkrijgbaar. Bij de Bingo FM-radioprogramma's Compleet Hollands en Sterrenparade komende zondag 24 juli (10.00 tot 14.00 uur), is er meer informatie over de plannen voor een borst- of standbeeld voor Herman Berkien. Bingo FM is te beluisteren op 107.7 FM en via internet op www.bingofm.nl.

Half november verschijnt een boek over het leven van Herman Berkien.

VOOR MEER INFORMATIE KUNT U TELEFONISCH CONTACT OPNEMEN MET INGE BERKIEN VIA 06-53797921.


- bijlage: cd-hoes


---- --