Politie Gelderland-Zuid

Vierdaagsefeesten maandag drukker maar sfeervol

Nijmegen 18-07-2005 - (07)

Hoewel het maandagavond aanmerkelijk drukker was in de stad, kon de politie de feestelijke drukte goed begeleiden en verliep de (voor)avond zonder grote problemen.

Tot 23.00 uur zijn zeven mensen aangehouden, onder andere voor vernieling, diefstal, drugsgebruik, bedreiging en het niet voldoen aan bevel of vordering.

Flyer over vals geld
Omdat er eerder in de Feestweek valse 50 Euro biljetten werden uitgegeven heeft de politie maandagavond flyers uitgedeeld aan ondernemers in het centrum. Hierop staan tips waarmee ondernemers eenvoudig kunnen nagaan of ze met een vals biljet te maken hebben.

Zaterdagavond werd een 22-jarige man uit Den Bosch aangehouden omdat hij met een vals 50 Euro biljet betaald had en er ook nog tien op zak had. Het onderzoek naar de herkomst van de biljetten wordt voortgezet. De man zit nog steeds vast.

Media en politie
De politie-inzet tijdens de Vierdaagseweek trekt veel belangstelling van de landelijke en regionale media. Inmiddels hebben diverse media een kijkje in de keuken gekregen. Veel gevraagd item is de gemeenschappelijke meldkamer, het zenuwcentrum van de politie, brandweer en ambulancepersoneel. Ook voor het veiligheidsplan en het crowdmanagement, waarbijde grote publieksstromen in Nijmegen iedere avond begeleid worden, hebben de media interesse. Elders op deze site kunt u hier meer lezen over de onderdelen van dit plan, zoals de lichtkranten, cityguides en cameras