Internationale Vierdaagse Nijmegen

Nijmegen, 18 juli 2005.

Troy Douglas, Dennis van der Geest, Karl Noten en Kamiel Maase actief tijdens 89ste Vierdaagse
Cooling down en mental coaching voor wandellegioen

Het bijna 47.000 lopers tellende wandellegioen van de Nijmeegse Vierdaagse weet zich dit jaar actief gesteund door een drietal topsporters en andere bekende Nederlanders.
Sprinter Troy Douglas, judoka Dennis van der Geest, marathonkampioen Kamiel Maase en fysiotherapeut/tv-presentator Karl Noten geven de wandelaars in de Vierdaagse mental coaching. Karl Noten zorgt op woensdagmiddag op start-nen finishlokatie de Wedren voor workshops cooling down.

Verfrissingspunt Edet
Troy Douglas en Dennis van der Geest zijn woensdagochtend te vinden bij het verfrissingspunt dat Edet in samenwerking met de 4daagse inricht bij speeltuin De Blije Dries, tussen Alverna en Wijchen. Zij zullen daar het nog tamelijk frisse legioen, het is immers nog aan het begin van de tweede wandeldag, geestelijk oppeppen voor de loodzware kilometers die nog komen gaan. Traditiegetrouw blijkt de tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse de zwaarste te zijn met doorgaans de meeste uitvallers. De mental coaching is een initiatief van sponsor Edet.

Appels
De wandelaars hebben die tweede dag niet aan steun te klagen, want enkele kilometers verderop staat burgemeester Noorderwier van de gemeente Wijchen met zijn college van wethouders en leden van de gemeenteraad klaar om hen te ontvangen, ondermeer met een lekkere Maas en Waalse appel voor de dorst.
Een dergelijke behandeling staat het legioen ook een paar kilometer verderop in Beuningen te wachten, waar gemeentebestuur en plaatselijke ondernemers hen een gastvrij onthaal bieden.

Doortocht
Daarna is het nog twee keer feest voordat barcode- en controlekaart op de Wedren uitgelezen kunnen worden. Eerst de doortocht door de Nijmeegse volkswijk Waterkwartier met aansluitend de doortocht door het Nijmeegse centrum, met als hoogtepunt de In de Betouwstraat. Op de Wedren aangekomen kunnen de Vierdaagselopers om 15.00, 16.00 en 17.00 uur down coolen met Karl Noten, die zijn workshops uitvoert op uitnodiging van sponsor en cateraar Albron.

Kamiel Maase
Albron zet ook Kamiel Maase in, die als Olympisch marathonkampioen ervaringsdeskundige is als het gaat om doorzetten en volhouden in prestatielopen. Maase zal donderdagochtend op het verfrissingspunt van Albron aan het parcours tussen Breedeweg en Groesbeek de mental coaching-zorg voor de wandelaars voor zijn rekening nemen. Vrijdagmiddag, tenslotte, is het dan de beurt aan NOS Sport-presentator Humberto Tan, die als ambassadeur van het Nederlandse Rode Kruis de 360 vrijwilligers van de Medische Dienst en het Rode Kruis, maar ook de vele duizenden wandelaars bij hun intocht over de Via Gladiola een hart onder de riem komt steken.