Internationale Vierdaagse Nijmegen

Nijmegen, 14 juli 2005.

Wervelende show met muziek, dans, theater en acrobatiek

Vlaggenparade 2005: nieuw en spectaculair

Dit jaar wordt het een wel zeer bijzondere Vlaggenparade, de officiële opening van de 89ste Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen.
Onder het motto stilstand is achteruitgang, is de Vlaggenparade op maandagavond 18 juli in het Nijmeegse Goffertstadion, ten opzichte van voorgaande jaren, behoorlijk onder handen genomen.

Denderende drums
Swingende zang, met als middelpunt musical-vedette Joke de Kruiff, spetterende salsa en dynamische dans tekenen deze vernieuwde Vlaggenparade.
Ondermeer een grote groep gedreven percussionisten, onder aanvoering van BeeKeeper, zal het stadion vullen met denderende drums, aangevuld door de opzwepende ritmes van Nick van Mansum, een rasechte Nijmeegse dj die speciaal voor deze show het thema arrangeerde.

Gevelorkest
Tradities worden natuurlijk in ere gehouden. Tientallen parachutisten zullen na een boeiende opening -met o.a. het in Nijmegen zo bekende Gevelorkest dat uit tientallen muzikanten bestaat- dit geweldige schouwspel opluisteren. Ook verlenen negen internationale en nationale orkesten - waaronder de kort geleden opnieuw geformeerde Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso uit Assen, trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee, drumfanfares van de Koninklijke Luchtmacht en het Korps Nationale Reserve, de Britse Kings Division Normandy band, een speciaal geformeerd militair orkest uit Zweden, Marine Musikkorps Nordsee uit Duitsland en orkesten uit Denemarken en Zwitserland, hun medewerking aan het defilé van de deelnemers en het vlaggenceremonieel.

Samenwerking
De vernieuwde Vlaggenparade is het resultaat van een geslaagde samenwerking van VIP Events en Sec Theatermakers uit Bergharen met de Commissie Vlaggenparade, Intocht en Muziek (VIM) van Stichting DE 4DAAGSE.

Deelnemers gratis
Plaats van handeling, het Goffertstadion, is open om 18.00 uur, waarna de bezoekers zich geen minuut hoeven te vervelen. Kaarten voor de Vlaggenparade zijn voor deelnemers verkrijgbaar bij aanmelding op maandag 18 juli bij het registratiebureau. Deelnemers aan de Vierdaagse hebben gratis toegang tot dit spectaculaire en muzikale openingsfestijn, terwijl niet-deelnemers kaartjes kunnen kopen bij de bekende (voor)verkoopadressen van de gemeente Nijmegen. Omdat er in het Goffertstadion minder plaatsen beschikbaar zijn dan dat er deelnemers aan de Vierdaagse zijn, is het aantal gratis kaarten beperkt en worden ze uitgegeven volgens het principe wie het eerst komt, wie het eerst maalt.