Abbey gaat live met NetEconomy's ERASE oplossing voor...

19.07.2005 / 10:29 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Neteconomy

Abbey gaat live met NetEconomy's ERASE oplossing voor financiële misdrijven

DEN HAAG, Nederland July 19/PRNewswire/ --

NetEconomy, de leider in real-time risk monitoring oplossingen voor de financiële sector, kondigde vandaag aan dat Abbey nu werkt met zijn ERASE Financial Crime Suite(tm) om witwaspraktijken en frauduleuze activiteiten te ontmoedigen en om te helpen voldoen aan de vereisten van de reglementeringen van de Financial Services Authority (FSA).

'We zijn tevreden over de indrukwekkende resultaten van de ERASE Financial Crime Suite oplossing van NetEconomy', zei Amanda Hughes, MLRO, bij Abbey. 'De nauwkeurigheid van de waarschuwingen die tot een illegale activiteit zouden kunnen leiden, is uitzonderlijk hoog, dat betekent minder waarschuwingen en meer tijd om te besteden aan transacties die echt verdacht zijn.'

ERASE controleert alle 18 miljoen klanten van Abbey met 23 miljoen rekeningen, die maandelijks meer dan 65 miljoen transacties genereren, of ongeveer 4 miljoen transacties per dag van drie Abbey banksystemen waaronder Cahoot (Internet Banking), Abbey Retail Banking en Abbey National Business Banking.

Iedere ochtend bezorgt ERASE het team van Abbey dat instaat voor de conformiteit, een lijst van waarschuwingen van ongewone bankactiviteiten. Deze waarschuwingen worden vervolgens opgevolgd, getraceerd en gerapporteerd via een procesomgeving die dit stap voor stap en van begin tot einde doet. Het volledig geïntegreerde casemanagementsysteem van ERASE versnelt de processen aanzienlijk, gaande van het automatiseren van procedures voor SAR's die zowel manueel als door het systeem zijn gegenereerd, tot alle verslagen en bewijzen binnen één omgeving houden zodat ze gemakkelijk toegankelijk zijn, onderzocht en gerapporteerd kunnen worden.

'Onze configureerbare, flexibele en schaalbare ERASE oplossing is bijzonder geschikt voor grote, complexe financiële instellingen zoals Abbey die transactiegegevens efficiënt willen controleren, beheren en rapporteren om financiële misdrijven te bestrijden,' zei Henry Barenholz, Vice President of Sales and Marketing voor NetEconomy. 'We zijn erg verheugd dat we Abbey kunnen toevoegen aan onze lijst van on-time, grootschalige ERASE implementaties die de belangrijkste onderscheidende factoren van ons systeem aantonen, zoals 'hit-rate' nauwkeurigheid, uitgebreide procesfuncties en een casemanagementsysteem van topkwaliteit.'

Over Abbey

Abbey National, plc (Abbey) is één van de toonaangevende financiële dienstverlenende bedrijven van het Verenigd Koninkrijk. Ze is de grootste bank die zich enkel richt op Britse persoonlijke financiële diensten.

Ze biedt, zowel rechtstreeks als via tussenpersonen, een uitgebreide reeks persoonlijke financiële diensten aan meer dan 18 miljoen Britse klanten en emigranten aan. De dienstverlening omvat hypotheken en sparen, bankrekeningen, leningen en kredietkaarten, langetermijnbeleggingen zoals pensioenen en beleggingsfondsen, levens-, ziekte- en werkloosheidsverzekeringen, en w.a.-verzekeringen. Ze biedt ook businessbanking en buitenlandse banking aan voor emigranten.

Op 12 november 2004 nam Banco Santander Central Hispano, S.A. (Banco Santander) Abbey over. Banco Santander is de grootste financiële groep van Spanje en de 9de grootste wereldwijd door marktkapitalisatie. Ze is aanwezig in 40 landen, telt 130.000 werknemers en heeft meer dan 35 miljoen klanten via een netwerk van 10.000 filialen. Ze is de grootste financiële dienstverleningsgroep in Latijns-Amerika en heeft de op twee na grootste financiële business voor consumenten in Europa. De bank richt zich op retail banking, wat voor 85% van de inkomsten zorgt, maar biedt ook een brede waaier aan bank- en financiële diensten.

Over NetEconomy

NetEconomy werd opgericht in 1993 en is de toonaangevende leverancier van risk monitoring oplossingen voor de preventie en het opsporen van financiële fraude voor financiële instellingen en telecombedrijven van over de hele wereld. NetEconomy heeft kantoren in Den Haag, Boston, Londen en Kuala Lumpur en wil de beste diensten, software en expertise aanbieden om zijn klanten te helpen hun risico's zo klein mogelijk te maken, de inkomsten te maximaliseren en de aandeelhouderswaarde te beschermen. Surf naar: www.neteconomy.com.

Contactpersoon Alison Holland, CAMS, Director, Worldwide Marketing, aholland@neteconomy.com