Politie Gelderland-Zuid

Fietsendieven betrapt en gevlucht

Malden 19-07-2005 - (03)

Dinsdagmorgen werden op de Broekkant in Malden twee fietsendieven betrapt toen zij bezig waren een fiets te stelen. Door omstanders werd hen de fiets afhandig gemaakt, waarna beide verdachten op een bromfiets vluchtten in de richting van Nijmegen (Hatert). Door agenten van het politieteam Heumen werd direct een onderzoek in de omgeving ingesteld. De verdachten werden echter niet meer aangetroffen.

Van de verdachten is slechts een summier signalement bekend. Het betreft een donker type met lange zwarte haren en zwarte kleding. De tweede verdachte is blank en had opvallend grote voortanden. Hij had een blauwe pet op.
De politie is op zoek naar getuigen van deze fietsdiefstal. Met name een jongen met een skateboard die de diefstal, die plaats vond bij het bejaardencentrum aan de Broekkant, heeft zien gebeuren. Getuigen worden opgeroepen om contact op te nemen met het politieteam Heumen op telefoonnummer 0900 8844.

Veel fietsdiefstallen
De politie van het team Heumen besteedt momenteel extra aandacht aan fietsdiefstallen in Malden. Sinds 1 juni van dit jaar is in Malden namelijk al 28 keer aangifte gedaan van fietsdiefstal. Ter vergelijking, in de maand mei waren dat er nog slechts vier. In de meeste gevallen betreft het vrij nieuwe en dure fietsen. De politie adviseert iedereen om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Daarmee kan beter inzicht worden verkregen in de omvang van het probleem en kan politiecapaciteit doelgerichter worden ingezet.