Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht 19 juli 2005 p064

Bouw nieuw Voorzieningenhart Visveld kan beginnen

In de wijk Visveld gaan de voorbereidingen voor de bouw van een tweede voorzieningenhart in de Waalsprong van start. Het college van B&W heeft het definitief ontwerp van het voorzieningenhart goedgekeurd. Het gebouw komt te staan op de hoek van de Vrouwe Udasingel en Groot-Brittaniestraat. Wanneer de voorbereidingen voorspoedig verlopen, kan in het voorjaar van 2006 de bouw starten en wordt het voorzieningenhart in september 2007 in gebruik genomen.

Het ontwerp van het voorzieningenhart is tot stand gekomen in samenwerking met toekomstige gebruikers. In klankbordgroepen hebben instellingen zoals school Het Talent, Kinderopvang Kion en Lindenberg, maar ook de bewonersorganisatie Vis-a-Vis mee kunnen denken over het ontwerp van architectenbureau Spring uit Rotterdam.

Nijmegen vindt het belangrijk dat de aanwezigheid van voorzieningen in de Waalsprong zoveel mogelijk gelijk oploopt met de komst van nieuwe bewoners. Het gemak van het voorzieningenhart voor bewoners is groot doordat veel verschillende diensten gezamenlijk worden aangeboden. Het tweede voorzieningenhart in de Waalsprong biedt onderdak aan verschillende instellingen op het gebied van ontwikkeling, ontmoeten en ontspannen zoals: basisonderwijs, kinderopvang, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, jeugdgezondheidszorg. Daarnaast is er ruimte voor wijkwerk, sport, culturele activeiten en muziek en kunnen ook derden hun diensten aanbieden in de ruimtes die multifunctioneel zijn opgezet.

Naast het voorzieningenhart in Visveld komt er nog een voorzieningenhart in de Citadel en drie kindclusters, waarin school en peuterspeelzaalwerk komt. De school Gelders Hof krijgt in 2006 groot onderhoud.


---

Alle informatie in dit e-mailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht

Voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380

Gemeente Nijmegen Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen