Politie Gelderland-Zuid

Man aangehouden voor medeplichtigheid fietsdiefstal

Weurt 19-07-2005 - (08)

Dinsdagmiddag hield de politie na een zoekactie een 33-jarige Nijmegenaar aan. De man wordt verdacht betrokken te zijn bij een fietsdiefstal eerder op de middag in Weurt.

Een echtpaar uit Weurt was op de Kerkstraat met een makelaar een huis aan het bezichtigen. De 43-jarige vrouw had haar fiets zolang op de oprit op slot gezet, maar bemerkte bij terugkomst dat deze was verdwenen. Een zoon van de vrouw die net langs kwam fietsen zag op dat moment een nog onbekende man op zijn moeders fiets wegfietsen in de richting van de Van Heemstraweg en de Dijk. Hij zette samen met de makelaar en het echtpaar de achtervolging in. Iets verderop konden zij de dader aanspreken en pakte de vrouw haar fiets terug. Het slot bleek opengebroken. De man liep vervolgens in de richting van een geparkeerde auto. Tot verrassing van de gedupeerde hield de bestuurder van de auto de dader niet tegen, maar liet deze instappen en reed weg richting Nijmegen.

De politie startte een onderzoek en kon even later op de Maasstraat in Nijmegen de eigenaar van de auto aanhouden, de 33-jarige Nijmegenaar. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en is in verzekering gesteld. Naar de fietsendief is de politie nog op zoek.