Persberichten dinsdag 19 juli

's-Hertogenbosch 19-07-2005 - .

BEDREIGING

's-Hertogenbosch -
Dinsdagmorgen tussen kwart voor twaalf en twaalf uur is op het Emmaplein in zijn woonplaats 's-Hertogenbosch een 25 jarige man bedreigd met een vuurwapen en is de achterruit van zijn auto ingeslagen. De redenen van de bedreiging en de vernieling zijn tot nu toe onbekend.

Volgens de benadeelde en getuigen zou er sprake zijn van twee verdachten waarvan er een in het bezit was van een vuurwapen waarmee ook de achterruit van de auto werd ingeslagen. Na het vernielen van de ruit zijn de verdachten er in een auto vandoor gereden. Een onderzoek naar dit tweetal heeft nog geen resultaat opgeleverd.

STRAATMUZIKANT BEKEURD

Veghel

- Dinsdagmiddag heeft de politie aan het Stadhuisplein een Slowaakse straatmuzikant zonder vast woon- of verblijfplaats bekeurd. De man had hiervoor geen vergunning en kreeg na overleg met justitie een geldboete opgelegd van 60 euro. Dit bedrag is direct betaald.

VERDACHTE WINKELDIEFSTAL

's-Hertogenbosch

- Dinsdagmiddag is op de Helftheuvelpassage in zijn woonplaats 's-Hertogenbosch een 30 jarige man aangehouden op verdenking van het plegen van winkeldiefstal. Een tweede verdachte van wie de identiteit bij de politie bekend is wist te ontkomen. Deze tweede verdachte liep tijdens zijn vlucht een tas achter met daarin een scheerapparaat ter waarde van 99 euro en twee pannen. Deze goederen bleken van diefstal afkomstig.

VERDUISTERING IN DIENSTBETREKKING

's-Hertogenbosch -
Maandagmiddag is in een bedrijf aan de Ruwekampweg een 21 jarige man uit Drunen aangehouden op verdenking van verduistering in dienstbetrekking. Bij controle door de bedrijfsleider werd ontdekt dat er in zijn tas een elektronische agenda zat die hij zonder toestemming had weggenomen.

DOORGEREDEN NA ONGEVAL

's-Hertogenbosch

- Maandagmiddag is op de kruising van de Zevenhontseweg met de Bruistensingel in zijn woonplaats 's-Hertogenbosch een 29 jarige fietser aangereden door de nog onbekende bestuurder van een blauwe personenauto. Hij raakte daarbij licht gewond aan het rechter onderbeen. De onbekende automobilist is doorgereden zonder zijn identiteit bekend te hebben gemaakt. Door een getuige is het kenteken van de auto opgenomen. De politie stelt een onderzoek in.

GEWONDE BIJ AANRIJDING

Helvoirt -
Maandagmiddag vond er op de Guldenberg een verkeersongeval plaats waarbij een 44 jarige fietser uit Oisterwijk zodanig letsel opliep dat hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis in Tilburg. De fietser (wielrenner) reed vermoedelijk op de rijbaan in plaats van over het verplichte fietspad en kwam frontaal in botsing met een uit tegengestelde richting komende personenauto die werd bestuurd door een 61 jarige man uit Udenhout.

AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL VRACHTWAGEN

Landhorst
De politie heeft maandagmiddag in een loods aan de De Quayweg in Landhorst een 39-jarige man een even oude vrouw, beide uit Helmond aangehouden. In de loods bevond zich een vrachtwagen die eerder die dag gestolen was vanuit Nieuw Vennep. Door middel van een Global Positioning System (GPS) kon de eigenaar de vrachtwagen lokaliseren. Hij waarschuwde de politie die vervolgens de verdachten kon aanhouden. Een derde verdachte, een man, kon ontkomen. De aangehouden man en vrouw zijn inverzekeringgesteld en de politie stelt een onderzoek in.

TE DIEP IN HET GLAASJE, RIJBEWIJS KWIJT

Cuijk
Een 51-jarige inwoner van Escharen is maandagavond zijn rijbewijs kwijt geraakt. Op de Botdragerdreef in Cuijk was de man lastig, de gewaarschuwde politie liet de man blazen. Getuigen hadden de man zien rijden. Hij bleek ruim driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd te hebben. Naast het inleveren van zijn rijbewijs, kreeg hij een proces-verbaal en een rijverbod.

HUISELIJK GEWELD

Nistelrode
De politie heeft maandagmiddag een 20-jarige inwoner van Veghel aangehouden in Nistelrode. De man had zijn 21-jarige zus in haar woning mishandeld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

OPENBAAR DRONKENSCHAP

Uden
Een 30-jarige inwoner van Uden is maandagavond aangehouden op de Markt in zijn woonplaats. De man gedroeg zich vervelend op de Markt en bleek onder invloed van alcohol te zijn. Om verder escalaties te voorkomen is hij aangehouden voor openbaar dronkenschap. Hij kreeg een proces-verbaal.

GEWOND BIJ AANRIJDING

Haps
Maandagmiddag is een 26-jarige man uit Hamm, Duitsland, gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Hoefseweg/Beerseweg in Haps. Het slachtoffer zat bij een 26-jarige automobilist eveneens inwoner van Hamm in de auto. Zij reden, vermoedelijk met hoge snelheid, over de Beerseweg in de richting van Beers. Bij het kruispunt raakt een 56-jarige automobilist uit Vianen (NB) vermoedelijk de auto waar het slachtoffer inzat. Deze auto kwam tegen een boom tot stilstand. Het slachtoffer is met diverse botbreuken over gebracht naar het ziekenhuis.

SCHENNISPLEGER AANGEHOUDEN

Boxmeer/Oploo Een 19-jarige inwoner van de gemeente Venray is maandagmiddag aangehouden op het politiebureau in Boxmeer. De man kwam zich daar melden. Hij wordt er van verdacht schennis gepleegd te hebben ten overstaan van een vrouw (leeftijd en woonplaats onbekend) bij de recreatieplas aan de Tweede Stichting in Oploo.