FloraHolland


Kamerlid Mastwijk tijdelijk werkzaam bij FloraHolland

EELDE (persbericht 19 juli 2005) - CDA-Tweede Kamerlid Jan Mastwijk heeft dinsdagochtend ervaring opgedaan als distributiemedewerker bij FloraHolland vestiging Eelde. Mastwijk wil als woordvoerder tuinbouw graag beter op de hoogte zijn van wat er op de werkvloer gebeurt. Na zijn distributiewerkzaamheden is Mastwijk rondgeleid op verschillende afdelingen van FloraHolland.

Gedurende de rondleiding kreeg Jan Mastwijk de Position Paper Glastuinbouw Noordelijke Provincies aangeboden door vestigingsmanager Eelde, Cees Hoekstra en Eisse Luitjens van SNN (Samenwerkingsverband Noord Nederland).

Mastwijk, Hoekstra en Luitjens wisselden van gedachten over de glastuinbouw in de noordelijke provincies, het Agribusiness Park Eelde en het project over logistieke mogelijkheden voor agro(vers)producten van, naar en in
Noord-Nederland.

Over het algemeen doen Kamerleden hun kennis op via werkbezoeken. Jan Mastwijk besloot het deze keer anders aan te pakken. Door daadwerkelijk aan de werkzaamheden deel te nemen hoopt hij een nog duidelijker beeld van de sector te krijgen. Bovendien zal het loon dat hij ontvangt voor zijn werkzaamheden bij FloraHolland schenken aan de Stichting Beatrixoord te Haren.

Donderdag 21 juli is hij weer aanwezig bij FloraHolland onder andere om op de afdeling Import aan de slag te gaan.

Foto bijschrift: Jan Mastwijk aan de slag als distributiemedewerker op FloraHolland vestiging Eelde.


---