Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 19 juli 2005

Jongens vernielen ruit

BREDA: De politie kreeg op maandagavond 18 juli een melding van vernieling. Twee jongens hadden de ruit van een schoolgebouw aan de Blokmoeren ingegooid en waren hierna weggerend. Een getuige kon een jongen van 12 jaar uit Breda in zijn kraag grijpen en nam direct kontakt op met de politie. Die kwam direct ter plaatse om de jongeman op te halen en konden na meer aanwijzingen van de getuige ook de andere dader, een jongen van 13 jaar uit Breda, aanhouden. De politie nam ze mee naar het bureau en heeft met toestemming van de ouders het tweetal doorgestuurd naar het bureau HALT.

Twee mannen aangehouden voor harddrugsbezit

ZEVENBERGEN: Agenten zagen op maandag 18 juli een verdacht voertuig rijden op de Rijksweg A16 ter hoogte van Zevenbergsche hoek. De auto werd in de gaten gehouden omdat deze was gesignaleerd in Rotterdam, op een plek waar veel in drugs gehandeld wordt. Bij Zevenbergsche hoek is de auto staande gehouden en agenten doorzochten het voertuig. Er werd niets in het voertuig gevonden. Bij navraag bleek dat de twee inzittenden van het voertuig in Frankrijk al eerder waren aangehouden voor drugsbezit. Hierop is het tweetal mannen van respectievelijk 29 en 40 jaar woonachtig in Frankrijk, aangehouden voor nader onderzoek. Ze werden op het bureau onderworpen aan een lichamelijk onderzoek. Bij dit onderzoek is 15 gram heroïne en 15 gram cocaïne aangetroffen. Het tweetal is in verzekering gesteld.

Bedrijfsinbraak

PRINSENBEEK: De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak. Dinsdagnacht is er ingebroken in een bedrijf aan de Vijverstraat. De daders schroefden het uitzetmechanisme van een klepraampje los en verschaften zich zo de toegang tot het pand. Eenmaal binnen zijn ze waarschijnlijk gestoord door het inbraakalarm. Er wordt tot op heden niets vermist.

Drie verdachten opgepakt in verband met beroving en geweldpleging

ZUNDERT: De politie hield op dinsdag 19 juli drie verdachten aan in verband met een mishandeling en beroving eind juni. Op de vroege ochtend van zondag 26 juni j.l. rijden twee jongemannen van 18 jaar uit respectievelijk Zundert en Rijsbergen over de Voorste Schaapsdijk. Ze hebben de avond doorgebracht in een discotheek en zijn op weg naar huis. Op een gegeven moment komen er twee jongens aan die de twee zonder aanwijsbare reden aanvallen. Ze worden geslagen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een stok. Hierna worden ze gedwongen hun telefoon af te geven. De slachtoffers lopen hierbij diverse verwondingen en kneuzingen op aan lichaam en gezicht. Eén van de slachtoffers heeft een hersenschudding. Hierna wordt contact opgenomen met de politie en die neemt een aangifte op. Door middel van telefoongegevens kunnen de betrokkenen worden opgespoord. In de ochtend van dinsdag 19 juli worden op de Laarse Heistraat in Zundert een 14-jarig meisje uit Breda, een 16-jarige jongen uit Breda en een 17-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt ieders betrokkenheid bij de zaak.

10 opvallende leenfietsen gestolen

BREDA: De politie heeft maandag 18 juli aangifte opgenomen van de diefstal van 10 fietsen aan de Wolfslaardreef. In de nacht van 15 op 16 juli zijn de fietsen bij het Educatief Centrum gestolen. Het gaat om leenfietsen van het merk Arrowman, type citybike, in de kleuren zilver en blauw met op de zijkant het opschrift Younited. De daders hebben de fietsen, die met een slot aan elkaar bevestigd waren ruim 15 meter over het terrein verplaatst en vervolgens over de omheining getild. De politie heeft aangifte opgenomen.

Politie houdt verdachte inzake mishandeling aan

ETTEN-LEUR: De politie hield op maandag 18 juli een 34-jarige inwoner van Etten-Leur aan in verband met de mishandeling van de 21-jairge plaatsgenoot op zondag 26 juni 2005. Op de betreffende avond ontstond er even na middernacht ruzie tussen de betrokkenen. Dit conflict vond zijn oorsprong in de relationele sfeer. Het escaleerde op de Wielwaal waar de 34-jarige man het slachtoffer met een groot formaat zaklamp op zijn hoofd sloeg. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen en had een blauw oog en een wond boven het oog. De wond moest gehecht worden. De verdachte is aangehouden in verband met deze mishandeling. Na verhoor is hij met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.

Man krijgt gestolen fiets terug door hulp van omstanders

BREDA: Op maandagmiddag 18 juli werd er aan de Catharinastraat een fiets ontvreemd. De eigenaar van de twee dagen oude fiets had het voertuig tegen de gevel van zijn woning geplaatst en was vergeten zijn sleutels eraf te halen. Toen hij zijn huis betrad hoorde hij dat er buiten aan zijn fiets gerommeld werd. Hij rende naar buiten en zag twee jongemannen op zijn fiets wegrijden. Hij rende er achteraan, maar kon de jongens niet inhalen. Een omstander zag het gebeuren en had de politie gebeld. Er was ook een automobilist getuige van het gebeuren. Die laatste heeft met zijn auto de achtervolging ingezet. De dieven schrokken hiervan en kozen het hazenpad. De automobilist heeft de fiets terug gebracht naar de rechtmatige eigenaar.

Bewoner haalt gestolen goederen terug

BREDA: Op maandag 18 juli werd er ingebroken in een woning aan de Plataanstraat. De bewoner van het woonhuis stond aan de voorkant van zijn huis met bekenden te praten. Op een gegeven moment wijst zijn buurman hem erop dat er een paar jongeren de poort die toegang geeft tot zijn tuin zijn ingelopen. De man ziet door het raam een man in zijn huis staan. De man vlucht via de poort en de bewoner zet de achtervolging in met behulp van zijn buren. Ze weten de man aan te houden en krijgen de gestolen goederen terug. Het gaat om het horloge van de bewoner en een telefoon. Na teruggave van de goederen weet de man alsnog te vluchten. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal.

Aanrijding op de Backer en Ruebweg

BREDA: De politie kreeg op dinsdag 19 juli melding van een ongeval op de Backer en Ruebweg. Ter plaatse was een 23-jarige
vrachtwagenchauffeur uit Heemskerk bezig met het instellen van zijn navigatieapparatuur. Hij zag een stilstaande auto hierdoor te laat en reed de auto aan. De 35-jarige automobiliste uit Prinsenbeek heeft aan het ongeval een pijnlijke nek overgehouden.

Mishandeling in wegrestaurant

BREDA: De politie nam dinsdag 19 juli aangifte op van mishandeling. Van zondag 17 juli op maandag 18 juli rond middernacht, heeft er een opstootje plaatsgevonden in een fastfoodrestaurant bij Hazeldonk. Bezoekers van het restaurant waren niet tevreden over hun bestelling en er ontstond een discussie. Toen de 26-jarige bedrijfsleider uit Breda de vier klanten verzocht zich te verwijderen ontstond er een handgemeen waarbij de bedrijfsleider een gekneusde neus opliep. Hierna zijn de vier bezoekers, twee mannen en twee vrouwen weggegaan. Tijdens de confrontatie hebben de twee mannen een andere medewerker van het restaurant bedreigd. De 19-jarige man Etten-Leur deed hiervan aangifte bij de politie.

Winkeldief aangehouden

ETTEN-LEUR: De politie hield op dinsdagmiddag 19 juli een 22-jarige man uit Hoeven aan wegens winkeldiefstal. De man had in een winkel aan de Bisschopsmolenstraat een paar schoenen en een tasje gestolen met een waarde van ongeveer 40,-. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af en is de man door winkelpersoneel aangehouden. Het personeel belde de politie en de agenten namen hem mee voor verhoor. De Hoevenaar gaf aan spijt te hebben van de diefstal en is met een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Man aangehouden in verband met wapenbezit

ETTEN-LEUR: De politie hield op dinsdag 19 juli een 27-jarige man uit Etten-Leur aan wegens wapenbezit. De man was voor verhoor in verband met een andere zaak op het politiebureau. De agenten die hem verhoorden hadden informatie gekregen dat de man vermoedelijk een vuurwapen in bezit had. De man had het vuurwapen niet bij zich en werd gevraagd of de agenten zijn huis mochten doorzoeken. Eenmaal in het huis gaf de verdachte toe en wees aan waar het wapen lag. De agenten hielden de verdachte aan en namen het vuurwapen in beslag.

Fietster loopt verwondingen op bij aanrijding

ETTEN-LEUR: De politie kreeg op maandagavond 18 juli melding van een ongeval aan de Bredaseweg. Een 15-jarige fietser keerde plotseling op de weg. Een 38-jarige fietster kon hem niet ontwijken en kwam ten val. Ze liep een snijwond aan haar kin op en vermoedelijk een hersenschudding. Ze is per ambulance vervoerd naar het Amphia ziekenhuis locatie Molengracht.

Auteur: Nicolette Bovenhorst