Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 227

datum: 19 juli 2005

Project 'In goede banen' biedt kansen aan voortijdige schoolverlaters

'In goede banen' is een nieuw project dat zich richt op voortijdige schoolverlaters van 16 en 17 jaar die nog weinig kans hebben op werk of een vervolgopleiding. Deze jongeren kunnen voortaan terecht bij de Stichting Onderwijs Voorrang Eemland (SOVEE), de organisatie die het project uitvoert. 'In goede banen' is een pilot en heeft een looptijd van twee jaar. De gemeente verleent hiervoor een subsidie van maximaal 126.088,- euro.

Met de invoering van de Wet Werk en Bijstand (WWB) is de Wet inschakeling Werkzoekenden (WiW) komen te vervallen. Deze WiW was voor de gemeente een belangrijk instrument bij de toeleiding van jongeren die zonder diploma van school gaan. De WWB is echter gericht op mensen vanaf 18 jaar, waardoor niet meer is voorzien in een regeling voor 16- en 17-jarigen. Met de pilot 'in goede banen' wil de gemeente Amersfoort voorkomen dat deze jongeren buiten de boot vallen en uiteindelijk in de bijstand terecht komen.

'In goede banen' is bedoeld voor jongeren die niet meer naar school kunnen of willen, die nog niet bemiddelbaar zijn voor regulier werk en bij wie sprake is van verschillende problemen. Door middel van strakke begeleiding en een intensief traject is het de bedoeling dat zij worden klaargestoomd voor een vervolgopleiding, een leer/werkbaan of een reguliere baan. SOVEE werkt in de regio aan het vergroten van onderwijskansen voor kinderen en jongeren van 0 - 23 jaar. De organisatie heeft veel kennis en ervaring in het begeleiden van voortijdige schoolverlaters.

Informatie: Joyce de la Croix, communicatieadviseur voor de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs, telefoon 469 45 04 of e-mail jec.delacroix@amersfoort.nl


---- --