Ingezonden persbericht


Hilversum, 19 juli 2005

Talpa kiest voor DutchView en TCN Media Park in Hilversum

DutchView heeft met de nieuwe televisiezender Talpa een meerjarige overeenstemming bereikt over het leveren van faciliteiten en huisvesting. De overeenkomst bestaat in principe uit een volledige digitale workflow van het promo-, archief- en uitzendproces en het onderbrengen van een aantal onderdelen van Talpa op het Media Park. Zo zal in het gebouw van Ciris een uitzendstraat worden gevestigd, worden de Talpa-studio en de studioregistratie ondergebracht in het Studiocentrum van DutchView en wordt de MCR van NOB Cross media facilities gebruikt voor de verbindingen. In totaal zullen circa 160 medewerkers aan Talpa programma's rond de studio's van DutchView op het Media Park worden gehuisvest.

TCN Media Park en DutchView hebben nauw samengewerkt en geïnvesteerd om het contract af te sluiten, waarbij TCN de huisvestingzaken voor haar rekening nam. DutchView zal onder meer de technische en creatieve realisatie van de programma's gaan verzorgen vanuit de gemoderniseerde Studio 1. Ook nabewerking en uitzending maken deel uit van de overeenkomst. Deze werkzaamheden zullen door respectievelijk Ciris en NOB Cross media facilities worden verzorgd.

Algemeen directeur Bernard Kobes van DutchView en Ciris toont zich zeer verheugd over de aangekondigde samenwerking. "Dit project toont aan dat bij een goede samenwerking tussen bedrijven een optimaal resultaat kan worden bereikt. In de afgelopen weken is er veelvuldig contact geweest over deze unieke samenwerking. Wij zijn dan ook heel erg tevreden met dit resultaat. Talpa kiest voor hoogwaardige digitale technologie met onder meer server-registratie. Tapes verdwijnen dus uit beeld. DutchView fungeert in dit alles als hoofdaannemer, terwijl NOB Cross media facilities de nieuwe uitzendstraat bij Ciris zal inrichten. Dat is een logische plaats omdat Ciris de nabewerking van de programma's zal verzorgen." Kobes kijkt uit naar de komende weken als er veel werk moet worden verzet. "Voor ons is dat geen enkel probleem. Zowel DutchView, Ciris als NOB Cross media facilities zijn gewend om dergelijke nieuwe projecten op te pakken en uit te voeren. Wij kijken dan ook uit naar augustus als Talpa op zender zal gaan."

Ook Jim Reerink, directeur van TCN Media Park is zeer enthousiast over John de Mol's keuze voor het Media Park. "De komst van partijen als Talpa is essentieel voor het Media Park. De komende periode zullen wij Talpa laten zien dat zij de juiste keuze heeft gemaakt. Sinds TCN het Media Park twee jaar geleden verwierf, hebben wij een nieuw masterplan ontwikkeld. Centraal daarin staan dynamiek, openheid en synergie tussen huurders. Ook gaan wij huurders ondersteunende facilitaire functies bieden, zoals een kinderdagverblijf, fitness, media café, kleine supermarkt etc.. Dat alles naast de geweldige audiovisuele infrastructuur die hier aanwezig is. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in de komst van partijen als John de Mol's Talpa naar 'the media place to be'."

TCN Property Projects
TCN Property Projects is een European Asset Developer. TCN Property Projects exploiteert en ontwikkelt innovatieve vastgoedconcepten en heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Portugal, België en Hongarije. De vastgoedonderneming is gestart in 1994 en kent een onconventionele aanpak van complexe vastgoedprojecten. Geïntegreerd projectmanagement zorgt voor waardecreatie vanaf de conceptontwikkelingsfase tot en met het vastgoedbeheer. TCN Property Projects wordt gevormd en gemaakt door meer dan 200 medewerkers.