Politie Zuid-Holland-Zuid

21/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

21-07-2005 - Persberichten District I

DRONKEN
DORDRECHT De politie heeft woensdagavond 20 juli een 28-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op het Statenplein. De man veroorzaakte tijdens een muziekvoorstelling overlast voor het overige publiek. Hij was zwaar beschonken en het bier vloog alle kanten op. De man werd meegenomen en ingesloten. Hij krijgt een bekeuring.

BOOS OM GESTOLEN FIETS
DORDRECHT Een 42-jarige man uit Dordrecht is in de nacht van donderdag 21 juli aangehouden op de Voorstraat. De politie kreeg de melding dat er een man op de Voorstraat fietsen op de grond zou hebben gegooid en tegen een auto zou hebben staan schoppen. Aanrijdend kwam de politie een man tegen die midden op de weg liep. Hij voldeed aan het signalement. Toen de politie vroeg hoe het met de man ging, antwoordde hij direct dat het niet goed ging omdat zijn fiets was gestolen voor een café en hij vervolgens zo boos was geworden dat hij spullen had gesloopt. De man was danig onder invloed van alcohol. Er is inmiddels
1 aangifte opgenomen van vernieling van een fiets. De man werd ingesloten.

MISHANDELING
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 21 juli een 36-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn ex-vriendin (35 jaar). Het slachtoffer stond bij de dokterspost aan de Albert Schweitzerplaats toen de politie de melding kreeg. Ze bleek diverse keren geslagen te zijn en had daardoor een gebroken neus en tanden door haar lip. De man, die ook naar de dokterspost was gekomen om te zien hoe het zijn ex-vriendin ging, werd daar ingerekend en op het bureau ingesloten. Het slachtoffer is voornemens aangifte te doen.

TEVEEL GEDRONKEN
DORDRECHT Een 22-jarige man uit Spijkenisse is woensdagavond 20 juli op de Spuiboulevard gesnapt met teveel drank op achter het stuur. De man reed daar en vanwege zijn rijgedrag controleerde de politie hem. Na een blaastest bleek de man teveel te hebben gedronken (940 ugl). Hij kreeg een rijverbod van 11 uur. Het bleek ook dat de verdachte al een rijontzegging had.

TEVEEL GEDRONKEN
DORDRECHT Een 24-jarige man uit Schiedam is woensdagavond 20 juli op de A16 ter hoogte van Dordrecht aangehouden. De man viel op door zijn rijgedrag; hij reed met een snelheid van zon 170 kilometer per uur over de rijksweg en kleefde bij andere autos om er voorbij te kunnen. Daarop zette de politie het voertuig aan de kant. De man had teveel gedronken. Na een blaastest blies hij boven de streep (300 ugl). Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en zijn rijbewijs wordt ingevorderd.

VERKEERSCONTROLE
ZWIJNDRECHT Tijdens een verkeerscontrole met staandehouding op de Burgemeester Jansenlaan en de Swanendrift zijn 35 overtredingen geconstateerd. Er werden tijdens de controle van 08.30 tot 15.30 uur 100 voertuigen gecontroleerd. 29 personen hadden hun gordel niet om, 1 persoon zat niet handsfree te bellen, 1 persoon had geen helm op en 4 personen reden te hard. Allen krijgen een proces-verbaal. De controle was op woensdag 20 juli en gericht op verbetering van de verkeersveiligheid op beide locaties.