Dienstenbond CNV

Arrogantie directie VBA bereikt toppunt met éénzijdig invoeren vroegveilen!
21-07-2005

In een persbericht van 20 juli 2005 laat VBA weten dat in 2006 het hele jaar rond om zes uur begonnen wordt met veilen. Daar bestaat geen enkele afspraak over met vakbonden. Het éénzijdig invoeren van maatregelen die bij CAO moeten worden afgesproken getuigt van een grote arrogantie en minachting van de eigen werknemers.

In de CAO-onderhandelingen is vroegveilen een belangrijk onderwerp van gesprek geweest. Echter, de onderhandelingen zijn door de vasthoudendheid van VBA met betrekking tot een aantal verslechteringsvoorstellen van directie in een impasse geraakt. Er is geen akkoord over het invoeren van vroegveilen in 2006.

Hoewel de laatste onderhandelingsronden in een goede sfeer verliepen en het onderlinge vertrouwen na de forse en onhandig ingezette reorganisatie van vorig jaar weer een beetje genormaliseerd werd, zijn wij weer terug bij af. VBA heeft niet eens de moeite genomen om bonden vooraf te informeren over deze stap! Zo serieus worden werknemers(-vertegenwoordigers) door VBA genomen!

Tijdens het vorige overleg heeft CNV Dienstenbond een aantal creatieve voorstellen gedaan om uit de impasse te komen. VBA wil daar niet aan meewerken. Daarop hebben bonden aangegeven dat VBA nu eerst eens aan zet is en haar creativiteit moet inzetten. Voor het volgende overleg van 19 augustus aanstaande willen wij een signaal dat VBA ook een CAO wil.

Dat signaal hebben wij nu. VBA wil geen CAO, VBA gaat éénzijdig arbeidsvoorwaarden met werknemers regelen.

Wat ons betreft is daarmee duidelijk wat VBA wil en zal het CAO-overleg van 19 augustus aanstaande vervallen. Daarvoor in de plaats wordt er nu een ledenvergadering georganiseerd waar wij met de leden willen praten hoe wij verder gaan en of dat in de vorm van acties gaat gebeuren. U zal later over het tijdstip en de plaats worden ingelicht.

U ziet, op het moment dat de betrekkingen weer in een rustig vaarwater zijn gekomen, komt er weer een konijn uit de hoge VBA-hoed. Daarom is het bij deze werkgever erg belangrijk om lid te zijn van een vakbond. Zeker als straks VBA met u individueel uw arbeidscontract wil openbreken om vroegveilen mogelijk te maken. Dan kunt u alle ondersteuning gebruiken. Dan is het goed dat u lid bent. Als uw ongeorganiseerde collega nú lid wordt is hij/zij op tijd om de volledige ondersteuning te krijgen die ze dan nodig hebben.

Voor vragen en/of opmerkingen over deze Info, kunt u contact opnemen met uw bestuurder, Fedde Monsma. Telefoon: 023 5670615 of e-mail: f.monsma@cnvdibo.nl