Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 21 juli 2005

Politie neemt aangifte op van mishandeling

STEENBERGEN: De politie heeft woensdag 20 juli twee aangiften opgenomen van mishandeling. Een 52-jarige vrouw was betrokken geraakt bij een huiselijke ruzie. Toen de vrouw het conflict probeerde te sussen werd ze geduwd. Ze viel achterover. De vrouw heeft aan de ruzie geen ernstig letsel overgehouden. De tweede aangifte werd opgenomen van een 25-jarige vrouw. Zij was ook betrokken bij het conflict. Ook zij werd mishandeld door de man. Ze hield aan het voorval geen zichtbaar letsel over.

Dieven stelen solarlampen uit voortuin

LEPELSTRAAT: In de nacht van woensdag 21 juli werden er aan de Zoekweg uit de voortuinen van drie panden solarlampen in totaal 19 lichtbollen ontvreemd. Verder werden er uit de voortuin van een pand aan de Wethouder Bogersstraat een zestal sensorverlichtingslampen gestolen. De politie heeft van alle gedupeerden aangifte opgenomen.

Politie treft hennepkwekerij aan in garage

HALSTEREN: De politie hield op dinsdag 20 juli een 42-jarige man uit Halsteren aan op grond van de Opiumwet. Naar aanleiding van een tip ging de politie naar het huis van de man waar de verdachte de agenten binnen liet. In zijn garage troffen de agenten een professionele hennepkwekerij aan met ruim 470 planten. De stroomvoorziening voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. Het energiebedrijf is op de hoogte gesteld en de man is aangehouden. Na verhoor is hij met een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld. De hennepkwekerij is ontruimd en de planten zijn vernietigd.

Politie neemt aangifte op van zakkenrollen

HOOGERHEIDE: Op donderdag 21 juli werden twee bezoekers van een winkel aan de Doelstraat slachtoffer van zakkenrollen. Ze werden beiden aangestoten door een onbekend persoon. Hierbij heeft die persoon kans gezien van beide slachtoffers de portemonnee te ontvreemden. De slachtoffers hebben aangifte gedaan bij de politie.

Man doet aangifte van mishandeling

BOSSCHENHOOFD: De politie heeft aangifte opgenomen van poging tot zware mishandeling. Een 23-jarige inwoner van Bosschenhoofd deed aangifte nadat een huiselijke ruzie was uitgelopen op een handgemeen. Hierbij sloeg de dader, een familielid van de aangever, het slachtoffer met de steel van een schop. Hierbij liep de aangever blauwe plekken op. Gezien de ernst en dreiging van situatie heeft de man aangifte gedaan.

Man aangehouden wegens drugsbezit

HOEVEN: De politie controleerde op de Hofstraat in de vroege ochtend van woensdag 21 juli een personenauto. Tijdens deze controle werden harddrugs aangetroffen. Ook was aan lichamelijke symptomen te zien dat de inzittenden van de auto drugs hadden gebruikt. De 20-jarige bestuurder uit Klundert is aangehouden wegens drugsbezit en rijden onder invloed. Hij verklaarde dat de vijf aangetroffen gripzakjes speed bevatten. Ook gaf hij toe drugs te hebben ingenomen. Van de verdachte zijn een urine- en een bloedmonster afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de drugs zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Hierna is de man met een proces verbaal op zak weer in vrijheid gesteld.

Politie betrapt veelpleger op heterdaad

ROOSENDAAL: Vanmiddag rond 12.00 uur heeft een politieman een bij hem bekende veelpleger op heterdaad betrapt. De verdachte, een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfsplaats, had een hogedrukreiniger bij zich. De politieman vertrouwde het niet en vroeg de man ambtshalve hoe hij daaraan kwam. De man gaf toe de hogedrukreiniger gestolen te hebben en werd, op grond van de regionale afspraken over veelplegers, in verzekering gesteld.

Agent neemt illegaal wapen in beslag

ROOSENDAAL: Op woensdag 20 juli merkte een surveillerende agent op dat een 11-jarige jongen in een speeltuin aan de Reginadonk met een illegaal wapen aan het spelen was. Hij heeft het pistool afgenomen en heeft de ouders van het kind erop geattendeerd dat dergelijk speelgoed verboden is. De ouders kenden het pistool niet en vermoedden dat de jongen het pistool zelf gekocht heeft. De politie heeft het pistool meegenomen om te laten vernietigen.

Politie slingert 1032 bestuurders op de bon

ROOSENDAAL: De politie controleerde op woensdag tussen 09.30 uur en 14.30 uur op de Antwerpseweg op snelheid. Er werden 2031 voertuigen gecontroleerd op snelheid door middel van radarapparatuur op een statief en een fotocamera. 1032 passanten overtraden de maximale snelheid van 70 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 159 km/u.

Politie houdt drugstoeristen aan

ROOSENDAAL: De politie heeft op woensdagavond 20 juli op de Brugstraat drie vrouwen aangehouden wegens drugsbezit. Het gaat om drie vrouwen uit België van respectievelijk 19 jaar, 20 jaar en 19 jaar. De vrouwen waren in het bezit van iets meer dan 10 gram hennep. Ze verklaarden dat ze de drugs voor eigen gebruik mee wilden nemen naar hun woonplaats. Ze hebben een bekeuring gekregen.

A58 tijdelijk afgesloten na ernstig ongeval

WOUW: Vanmorgen rond 09.00 uur is er op de snelweg A58 richting Bergen op Zoom bij Wouw een ongeluk gebeurd. Een man reed met grote snelheid over de weg en wilde een vrachtwagen aan de rechterzijde inhalen. Daarbij raakte hij de vrachtwagen, waarna hij tegen de rechtervangrail geslingerd werd. De man raakte onwel in zijn auto en slingerde naar de linkerkant van de weg, waar hij tegen de vangrail tot stilstand kwam. De pols van de man daalde snel en hij was niet meer aanspreekbaar. De brandweer en politie waren snel ter plaatse en probeerden de man te reanimeren. Even later was ook de traumahelikopter ter plaatse. Personeel van de traumaheli kreeg het hart van de man weer aan de gang. De man werd naar het ziekenhuis vervoerd en verkeert nog steeds in kritieke toestand. Tijdens de inzet van de traumahelikopter is de A58 tijdelijk om veiligheidsredenen voor de overige weggebruikers afgezet door politiemensen.

Vrouw doet aangifte van zakkenrollerij

WOUW: Vanmorgen omstreeks half twaalf is een vrouw tijdens het boodschappen doen beroofd van haar portemonnee. Ze heeft aangifte gedaan bij de politie.

Auteur: Inge Rijgersberg