Gemeente Dongeradeel

WOZ-portaal


---

Succesvolle compostvat- en regentonactie

De gemeente Dongeradeel organiseerde dit jaar wederom een compostvat- en regentonactie. Maar liefst 200 huishoudens bestelden een regenton en 60 tuinliefhebbers een compostvat. De gemeente is bijzonder tevreden met de verkochte aantallen en noemt de actie zeer succesvol. Donderdag 14 juli is gestart met de verkoop van de bestelde artikelen.

Tijdens de actie worden regentonnen tegen een gereduceerde prijs verkocht. Door de regentonnen goedkoper aan te bieden, stimuleert de gemeente het gebruik van regenwater. Hierdoor wordt veel leidingwater bespaard. Dankzij de actie worden jaarlijks duizenden liters regenwater opgevangen en nuttig gebruikt.

Naast de verkoop van regentonnen werden er ook compostvaten verkocht. Zelf afval composteren is een goede optie voor inwoners van de gemeente Dongeradeel die in het bezit zijn van een redelijk grote tuin. Het is een eenvoudige én goedkope manier om organisch afval te verwerken. Door zelf afval te composteren, wordt er minder GFT-afval in de groene container gegooid. Uiteindelijk heeft dit een besparing op de afvalstoffenheffing tot gevolg. Compostvaten kunnen ook buiten de actie om bij de gemeente worden besteld.