Eemland noord, 09.30 uur

Utrecht 21-07-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Verkeerscontrole

SOEST-SOESTERBERG De politie heeft op woensdagmiddag op verschillende locaties in Soest en Soesterberg een verkeerscontrole gehouden van 9.30 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur en 15.30 uur. Er werden 10 bekeuringen uitgeschreven voor overschrijding van de maximum snelheid en 1 voor het niet duidelijk leesbaar zijn van het rijbewijs.

Teveel op

BAARN Op woensdagavond is een 46-jarige snorfietser aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 17.15 uur werd hij gecontroleerd op de Eemnesserweg. De agenten roken een alcohollucht en namen een blaastest af, waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 920 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 11 uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendief aangehouden

BAARN Op woensdagavond is een 15-jarige jongen uit Baarn aangehouden op verdenking van het plegen van een fietsendiefstal.

Omstreeks 20.15 uur zagen agenten op het Stationsplein dat een jongen, terwijl hij om zich heen stond te kijken, een fiets pakte en wegreed. De agenten vertrouwden het niet en hielden hem aan. De jongen bekende de fiets te hebben gestolen. Zijn ouders werden in kennis gesteld.