Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdam, 27 juni 2005

Motel Mozaïque presenteert nieuwe sport: Bossaball

Stichting Motel Mozaïque organiseert naast het Motel Mozaïque festival en Bazar Curieux ook Club Mozaïque, een serie kleinschalige en onregelmatige programma's op verschillende locaties. De eerstvolgende Club Mozaïque heeft de Nederlandse primeur van een nieuwe spectaculaire sport: Bossaball. Het vindt plaats op het Strand aan de Maas in Rotterdam op vrijdag 22 juli (vanaf 14:00) en op zaterdag 23 juli (vanaf 14:00) op het Strand aan de Maas in Maastricht, natuurlijk met het nodige aan live-muziek.

Bossaball

Het hele idee van Bossaball is om een resem sporten samen te brengen op één speelveld, een veld dat integraal uit trampolines en luchtkussens bestaat. Hou je van capoaira of speel je liever beachvolley? Ben je een voetbalfreak of kick je meer op een gestrekte flik flak? De liefhebbers van al die sporten kunnen in Bossaball al hun kunstjes kwijt en zo vult Bossaball de lege ruimte tussen Ronaldhiño en Le Cirque du Soleil.

Bossaball is ontsproten aan het brein van Filip Eyckmans, voormalig manager van de band dEUS die in 1997 in het zuid Spaanse plaatsje Ronda de opnamestudio en hotel 'En Frente Arte' opende. Hij was ook verantwoordelijk voor Andalucia Personal, de alternatieve reisgids (met cd) en het gelijknamige festival in Antwerpen inclusief bootocht vanuit Rotterdam waarbij Motel Mozaïque ook betrokken was.

Musica

En wie heeft ooit gezegd dat sport niet funky en swingend mag zijn? Om de pret compleet te maken zorgen onze samba-referees van Wawadadakwa en D.A.A.U. voor opzwepende percussie en exotische tunes. In Rotterdam treedt ook de Belgische wereldpopband Think Of One op vanuit een vrachtwagentje! In Maastricht zorgt 'sexjunkie' Stijn voor een gezonde dosis funk en electro.

Demonstratie en competitie

Geoefende Bossaballers geven op 22 en 23 juli Bossaballdemonstraties en natuurlijk is er de mogelijkheid om zelf een poging te wagen. Hierna kun je elke dinsdag (v.a. 26 juli) in Rotterdam en elke donderdag (v.a 28 juli) in Maastricht op het strand aan een heuse Bossaballcompetitie mee doen.

De toegang van deze Club Mozaïque is gratis!