Gemeente Moordrecht

Nieuwe straatsport in Sportlaan

Ben je een beetje sportief? Vind je het leuk om een balletje te trappen?
Kom dan op vrijdagavond om 19.00 uur naar het Pannaveld bij de Sportlaan.

Panna wat?
Panna is poorten, dit betekent dat je de bal tussen de benen van je tegenstander doorspeelt en dan zorgt dat je de bal weer in eigen bezit krijgt. Het is een soort straatvoetbal.

Waar, wat en hoe laat?
Je vindt dit veld op het trapveld aan de Sportlaan tegenover de vroegere tennisbaan. Het is elke vrijdagavond deze zomer van 19.00 - 21.00 uur tijd voor Panna met een onderbreking van 3 weken van 22 juli tot 5 augustus. Er zal begeleiding aanwezig zijn van de Stichting Jeugd- en jongerenwerk Midden-Holland.
Je kunt hier tot ongeveer eind van het jaar voetballen maar met het oog op de ontwikkelingen in het gebied van de Sportlaan is dit een tijdelijke voetbalplek. Als het later weg moet bij de Sportlaan, wordt er een andere plaats gezocht. Om die reden hebben we ook voor gemakkelijk te (de)monteren versie gekozen. Het veld is altijd open (openbare speelvoorziening) alleen is er op vrijdagavond begeleiding.

Hoe werkt het?
. 3 minuten speeltijd (1 tegen 1).
. 2 x 3 minuten speeltijd (2 tegen 2).
. Panna of de hoogste scoorder wint.
. Panna is alleen geldig indien je na het door de benen spelen, de bal weer in eigen bezit hebt.
. Je mag niet scoren vanaf de eigen helft van het speelveld. . Vrije trappen moeten binnen drie seconden worden genomen. . De tijd wordt niet stilgezet voor overtredingen of ander oponthoud. . Bij gelijkspel vindt er een `shoot-out' plaats. . De scheidsrechter beslist of er een doelpunt of panna is gemaakt.

Vragen?
Bel gerust iemand van de afdeling Welzijnszaken en Onderwijs van de gemeente 0182-346131. Wil je meer weten over de sport zelf? Kijk dan op: www.pannavelden.nl

Dit project Buurtsport vindt plaats in samenwerking met de Provincie Zuid-Holland, St. JJM-H en de gemeente Moordrecht.