Gemeente Heerlen

Schelsberg en Bokstraat voor bouwvakantie weer open

De Schelsberg en de Bokstraat in Heerlen gaan op vrijdag 22 juli in beide richtingen weer open voor alle verkeer. Na de bouwvakantie worden nog enkele kleine werkzaamheden hervat. Deze hebben echter geen gevolgen voor de rijrichtingen.

De afgelopen weken is door de aannemer hard gewerkt om de Schelsberg en Bokstraat voor de bouwvakantie grotendeels te voltooien. Het grootste deel van de asfalteringswerkzaamheden is klaar. De meeste belijning is aangebracht en de nieuwe lichtmasten zijn geplaatst. Voor aanstaande vrijdag zullen de bestratingswerkzaamheden eveneens grotendeels gereed zijn. Het busverkeer zal dan weer in beide richtingen rijden.

Resterende werkzaamheden
De riolering zal voor de bouwvakantie zover gereed zijn, dat geen overlast meer kan ontstaan. Verder worden na de bouwvakantie, 16 augustus, nog kleine resterende werkzaamheden hervat. Het verkeer blijft echter in twee richtingen rijden. Alleen als het laatste deel van de Schelsberg wordt voorzien van een top-asfaltlaag en de werkzaamheden aan de riolering worden afgerond, is er voor enkele dagen weer eenrichtingsverkeer. Daarnaast worden in september de laatste plantvakken gevuld. Uiterlijk eind oktober is de reconstructie van de Schelsberg/Bokstraat gereed.

In goed overleg
Vanaf de eerste inspraakavond voor de bewoners is er nauw samengewerkt met een bouwteam. Dit team is samengesteld uit vertegenwoordigers van bewoners en bedrijven van de Schelsberg en Bokstraat, de drie buurtorganisaties, de gemeente Heerlen en ingenieursbureau Haskoning. Iedere twee weken vindt overleg plaats en worden een groot aantal zaken besproken, zoals bereikbaarheid en planning van werkzaamheden. Deze nauwe samenwerking valt bij de verschillende partijen goed in de smaak. Het resultaat mag er dan ook zijn. De uitstraling en verkeersveiligheid van de Schelsberg en Bokstraat zijn sterk verbeterd.

Momenteel wordt een feestelijke opening van de Schelsberg voorbereid. De opening zal in het najaar plaatsvinden als het grootste deel van de werkzaamheden uitgevoerd zijn.

HEERLEN, 18 juli 2005
Concernstaf Communicatie
Lydia Jongen
(045) 56 04 070
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
p e r s


---- --