Rode Kruis Vlaanderen

Persbericht

Rode Kruis-Vlaanderen start derde Zomeractie aan zee Kusttoeristen maken kennis met hulpaanbod van het Rode Kruis

Op vrijdag 22 juli gaat de derde Zomeractie van het Rode Kruis van start op camping Kompas in Nieuwpoort. De komende 5 weken organiseert Rode Kruis-Vlaanderen 15 Zomeractiedagen in 10 verschillende badsteden aan de Belgische kust. Op een speelse en interactieve manier kunnen voorbijgangers er kennismaken met alle aspecten van de werking van het Rode Kruis. Zo kunnen ze zelf ontdekken wat het Rode Kruis voor hen kan betekenen en hoe het hen kan helpen.

Met een bezoekje aan de Zomeractie kom je alles te weten over de hulpacties van het Rode Kruis: van eerstehulpverlening tot de opsporing van vermiste familieleden. Bovendien steek je er zelf heel wat op. Zo kan je bijvoorbeeld verbandjes leren aanleggen, enkele knepen van eerste hulp onder de knie krijgen en tips voor een goede huisapotheek verzamelen. 's Namiddags is er een gevarieerd animatieprogramma met spelletjes, raadsels en opdrachten over het Rode Kruis en 's avonds kan je genieten van een interactieve avondshow. Tijdens enkele Zomeractiedagen organiseert het Rode Kruis ook bloedinzamelingen.

Op zaterdag 20 augustus sluit het Rode Kruis zijn Zomeractie feestelijk af met een openluchtconcert van Natalia in Nieuwpoort. Tickets kan je voor 15 euro in voorverkoop bestellen via www.teleticketservice.com, tel. 070 345 345. Je kan ook terecht bij de dienst Toerisme Nieuwpoort, bij rederij Seastar en op de Zomeractie van het Rode Kruis zelf. Tickets aan de kassa kosten 20 euro. De opbrengst van het concert gaat naar de hulpacties van het Rode Kruis.

Meer informatie over de Zomeractie van het Rode Kruis en het volledige tourschema samen met een lijst van de bloedinzamelingen vind je op www.rodekruis.be.

Mechelen, 19 juli 2005