Nederlandse Spoorwegen 19 juli 2005

Olympische trein tussen Arnhem en Nijmegen

NS levert topprestatie tijdens intocht Vierdaagse

NS, sinds januari 2005 Partner in Sport van NOC*NSF, rijdt op vrijdag 22 juli één van de vier nieuwe speciale Olympische treinen tussen Arnhem en Nijmegen. Met de inzet van de Olympische trein verzorgt NS voor de wandelaars en toeschouwers van de Vierdaagse een treinreis in topsportsfeer.

Op vrijdag 22 juli rijdt de nieuwe Olympische trein de hele dag en avond heen en weer tussen Arnhem en Nijmegen. In Arnhem biedt de trein aansluiting op de treinen naar de Randstad. 's Nachts biedt de trein aansluiting op het nachtnet naar de Randstad. De Olympische trein is zowel van buiten als van binnen in Olympische sfeer vormgegeven. Op en in de treinen zijn bijzondere afbeeldingen te zien van de sporten atletiek, turnen, schaatsen en judo. Topsporters als Erben Wennemars en Dennis van der Geest hebben er hun "eigen" stoel.

Topprestatie
Sporters leveren dagelijks topprestaties door het beste uit zichzelf te halen. NS herkent zichzelf in deze sportmentaliteit: iedere dag knokken om een topprestatie voor onze klanten neer te zetten. Op de dag van de intocht van de Vierdaagse - dit jaar op vrijdag 22 juli - levert NS sinds jaar en dag een topprestatie. Op die dag brengt NS gemiddeld 135.000 reizigers van en naar Nijmegen. Op een normale vrijdag zijn dat er 35.000. Op station Nijmegen zijn vele servicemedewerkers de hele dag en avond in touw om alle reizigers op te vangen op het station en te verwijzen naar de juiste trein.

Overstappen in Arnhem
Vanwege het zeer drukke treinverkeer op de dag van de intocht van de Vierdaagse rijdt NS die dag een pendeldienst tussen Arnhem en Nijmegen. Hierdoor hebben eventuele vertragingen op het traject Arnhem-Nijmegen geen domino-effect op de dienstregeling in de rest van het land. Voor doorgaande reizigers betekent de pendeldienst dat zij op deze vrijdag rekening moeten houden met een extra overstap.

Meer informatie:
Kijk voor meer informatie over de dienstregeling op www.ns.nl of bel 0900-1475 ( 0,35 p.m.).

Noot aan de redactie;