Ingezonden persbericht


'Rode loper' voor wandelaars

Vrijwilligers gezocht!

Jac. Splinter en stichting Nijmegen 2000 jaar willen de wandelaars van de vierdaags feestelijk binnenhalen in de oudste stad van Nederland! Daarom wordt er op vrijdag 22 juli vlak voor de intocht op de Via Gladiola een vrolijk krijttapijt 'gelegd'. Met behulp van verschillende sjablonen en een speciale soort stoepkrijt wordt binnen een paar minuten een krijttapijt gemaakt de Groesbeekseweg tot aan de Archipelstraat.

Ter gelegenheid van het jubileum jaar heeft Jac.Splinter iets leuks bedacht voor de intocht van de Vierdaagse. Hij bedacht weer eens iets wat ie in zijn eentje niet kan maar wat we met zijn allen wel voor elkaar kunnen krijgen. Voor de uitvoering van deze tekening van een kilometer lang zoekt Jac. Splinter nog groepen vrijwilligers van bijvoorbeeld (sport)verenigingen of culturele organisaties. Per deelnemer gaat er een vergoeding van ^15,- naar de clubkas van de deelnemende vereniging.

Op vrijdagochtend wordt de St.Annastraat 's ochtends autovrij gemaakt om de wandelaars van de vierdaagse binnen te laten komen. Om 10.00 uur staan 500 mensen vanaf Keizer Karel Plein tot aan Archipelstraat klaar om meteen op dat moment de laatste kilometer met krijtjes en sjablonen vol te tekenen en daarmee een kleurrijk tapijt aan te leggen voor de wandelaars. In een paar minuten wordt er een tekening gemaakt van een kilometer lang.

De sjablonen zijn : St Stevenstoren, vierdaagsekruisje, blote voet en wandelschoen. Op dit momnet zijn 300 vrijwilligers klaar om te krijten, er is dus nog steeds een mogelijkheid om mee te doen! Vrijwilligers(groepen) kunnen zich aanmelden via jac.splinter@freeler.nl, www.nijmegen2000.nl of www.jacsplinter.nl


---

Noot voor de redactie (