Politie Groningen

Persberichten vrijdag 22 juli 2005

Provincie Groningen 22-07-2005 -

Groningen: politie houdt man aan voor mishandeling
De politie heeft donderdagnacht in het UMCG een 18-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor mishandeling. Twee groepen jongeren kregen ruzie en raakten met elkaar in gevecht in een café aan de Grote Markt. De verdachte gooide vervolgens een glas en raakte hierbij een 18-jarige man uit Assen. Later op de avond troffen de twee elkaar in het UMCG waar zij beide waren voor behandeling van lichte verwondingen. De Assenaar herkende de Stadjer en alarmeerde de politie. Hierop is de verdachte aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft donderdag op één locatie in Groningen-stad een snelheidscontrole gehouden.
Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1146, aantal overtredingen: 201, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Winschoten: aanhouding alcohol
Op de Grintweg in Winschoten werd donderdagavond een 51-jarige man uit Heiligerlee aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Bij controle bleek de bestuurder van een snorfiets 1.3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod opgelegd.

Marum: inbraak school
In de nacht van woensdag op donderdag werd er ingebroken in een schoolgebouw aan de Malijksepad te Marum. Door het ingooien van een thermopaneruit met een zwerfkei kwamen de daders het gebouw binnen. Meerdere lokalen werden door de daders bezocht. Niet bekend is of er iets is weggenomen, maar het interieur liep forse schade op.

Winschoten: man aangehouden voor overlast
In een woning aan de Hooftlaan in Winschoten werd donderdagavond de 44-jarige bewoner aangehouden. De man veroorzaakte enorm veel lawaai overlast voor de buurt. Nadat hij eerst een keer gewaarschuwd was bleek hij enige tijd later weer voor overlast te zorgen. Na het openbreken van de toegangsdeur kon de politie de bewoner aanhouden. Hij bleek onder invloed van alcohol en drugs en zeer recalcitrant. De man is ingesloten. In de woning troffen agenten een grote ravage aan.

Provincie Groningen: snelheidscontroles
In de gehele provincie werden donderdag snelheidcontroles gehouden. In totaal werden ruim 4000 bestuurders gecontroleerd in Delfzijl, Holwierde, Wildervank, Stadskanaal, Vlagtwedde, Ter Apel en Harkstede. Er werd aan 250 bestuurders een boete opgelegd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 114 km per uur in Holwierde, op een weg waar 80 km per uur gereden mag worden.