Politie Hollands Midden

Datum: 22 juli 2005

Regio Politie waarschuwt voor babbeltruc

De politie Hollands Midden waarschuwt voor Engelstalige bellers die met een telefonische babbeltruc proberen om creditcard gegevens in handen te krijgen. De politie waarschuwt voor dit soort praktijken en adviseert hier niet op in te gaan. Bij zeker 10 mensen uit Gouda, Reeuwijk, Schoonhoven en Bergambacht werd dit donderdag 21 juli gebeld door Engelstaligen. Zij werden gefeliciteerd met het winnen van een cruise of vakantie. Wat ze nog moesten doen was alleen nog even de creditcardgegevens geven. Omdat de bellers argwaan kregen gingen ze niet op het verzoek in maar belden de politie.

Leiden Politie houdt verdachte van inbraak in woning aan

De politie hield op donderdagavond 21 juli in Leiden een 44-jarige man uit Leiden aan. Hij werd er van verdacht op woensdagavond 20 juli te hebben ingebroken in een woning aan de Julianakade. Bij de inbraak werden mobiele telefoons, (auto)sleutels en twee kinderfietsen gestolen. De verdachte wordt vandaag aan justitie voorgeleid.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na mishandeling De politie heeft een 27-jarige inwoner van Alphen aangehouden op verdenking van mishandeling van twee andere mannen. Beide mannen, een 21-jarige man uit Veendam en een 30-jarige man uit Nieuwegein, hebben aangifte gedaan van mishandeling. De mishandeling vond plaats op de Julianastraat voor een uitgaansgelegenheid op vrijdag 22 juni, rond 04.35 uur. Mogelijk dat ook een derde man nog aangifte zal doen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de achtergrond van de mishandeling.

Gouda Aanrijding tussen motoragent en auto Een motoragent uit Gouda is donderdag 21 juli, omstreeks 16.30 uur, gewond geraakt nadat hij in aanrijding was gekomen met een personenauto. De motoragent reed samen met een collega naar een spoedtransport op de Provincialeweg West in de richting van Stolwijkersluis. Op het moment dat ze een auto inhaalden, sloeg deze onverwachts naar links. De auto raakte de agent aan de rechterzijde waardoor de motor de sloot inreed en de motoragent aan de andere kant van de sloot, half in de sloot terecht kwam. De motoragent is met kneuzingen overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De verwachting is dat hij vandaag weer naar huis mag.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --