Gemeente Haaksbergen

Wethouder Wensing bezoekt recreatiebedrijven

Wethouder Rob Wensing heeft een flink aantal recreatiebedrijven bezocht in Haaksbergen. "Er is een grote behoefte aan een fietsknooppuntensysteem", aldus de wethouder. Samen met een gemeenteambtenaar maakte hij op 18 en 19 juli de jaarlijkse rondgang. Tijdens de bezoeken is er gesproken over onder meer de bezetting van de campings en tevredenheid van de gasten.

Wethouder Wensing (links) in gesprek met de ondernemers van Erve Bruggert.

Rob Wensing: "We willen natuurlijk ook graag weten hoe de ondernemers de relatie met de gemeente zien. Gelukkig kan al voorzichtig worden gesteld dat de ondernemers en de toeristen nog meer dan andere jaren zeer tevreden zijn over Haaksbergen." Wat de bestuurder meermalen ter ore kwam was dat er de behoefte is aan een fietsknooppuntensysteem. "Hiervoor hebben we al budget gereserveerd. Daarnaast zijn de Regio Twente en de provincie bezig met de voorbereidingen voor zo'n systeem voor deze regio," meldt de wethouder.

Uit de eerste gegevens van de rondgang blijkt dat het meerendeel van de toeristen ouder is dan 55 jaar. Zij komen uit het hele land naar het oosten voor de mooie Haaksbergse natuur.