Gemeente Haaksbergen

Bijdrage voor lage inkomens blijft mogelijk

Het college stelt de gemeenteraad voor de bijdrageregeling voor mensen met een laag inkomen te verlengen. Met deze vergoeding kan men de komende drie jaar alsnog lid blijven van een sportclub of bibliotheek en/of de kinderen laten deelnemen aan schoolreisjes.

Wethouder Wensing: Voor wie van een minimuminkomen moet leven zijn deze dingen zonder deze bijdrage vaak erg moeilijk. Mensen kunnen in een isolement komen te verkeren en dat moeten we als gemeenschap voorkomen. Gelukkig laat de wetgever ons nog de mogelijkheid om vergoedingen voor culturele en sportieve activiteiten toe te kennen, want aan inkomenspolitiek mogen gemeenten verder niets doen. Helaas is het niet mogelijk de bijdrage ook nog te verhogen maar als de raad instemt kunnen we ook de komende jaren weer zo'n 100 Haaksbergenaren een steuntje in de rug geven."

75%
Een echtpaar of ouder ontvangt volgens de regeling maximaal 120,-- per jaar, verhoogd met een bijdrage van 50,-- per inwonend kind. Een alleenstaande zonder kinderen kan een maximaal bedrag van 70,- per jaar ontvangen. Er wordt steeds maximaal 75% van de gemaakte kosten vergoed. In aanmerking komen mensen die tenminste één jaar inwoner zijn en niet meer inkomen hebben dan 115% van de bijstandsnorm die voor hen zou gelden of geldt.

Aanvragen
De bijdrage kan het hele jaar door worden aangevraagd. Voor meer informatie en het aanvragen van een bijdrage kunt u terecht bij de balie in het gemeentehuis. Of even bellen naar de gemeente: (053) 5734567 of een e-mailbericht sturen naar gemeente@haaksbergen.nl