Politie Gelderland-Zuid

13 bestuurders aangehouden bij alcoholcontroles

Nijmegen 22-07-2005 - (08)

Ook donderdagavond zijn rond de Vierdaagsefeesten op diverse plaatsen in Nijmegen alcoholcontroles gehouden. Er is met name gecontroleerd op de Heyendaalseweg, Hatertseweg, Burgemeester Daleslaan, Groenestraat en de Muntweg. In totaal 1444 bestuurders hebben meegewerkt aan een blaastest. Zes rijbewijzen werden direct ingevorderd.

In 17 gevallen bleek dat de bestuurder te veel gedronken had. Tegen 13 bestuurders is proces-verbaal opgemaakt. In drie gevallen was de uitslag zo hoog (boven de 570 ugl) dat het rijbewijs onmiddellijk is ingevorderd. Ook van drie bestuurders, die al een keer eerder met teveel alcohol op achter het stuur zijn aangehouden, werd het rijbewijs ingevorderd. Vier bestuurders zaten onder de wettelijk strafbare limiet. Wel kregen zij een rijverbod opgelegd van enkele uren.

Van één automobilist is de radardetector in beslag genomen. Daarnaast kreeg een rijder onder invloed nog een bekeuring voor het rijden met een losse bestuurdersstoel.

Bij de controles is evenals in voorgaande jaren een promotieteam van 'Fris Rijdt!' aanwezig dat voorlichingsmateriaal over alcohol en verkeer uitdeelt. Alle BOB's krijgen een kleine attentie mee.

Ook op de laatste avond van de Vierdaagsefeesten zullen alcoholcontroles worden gehouden. De politie adviseert alle bezoekers om goede afspraken te maken over wie de BOB is.