Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht 22-07-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Winkeldief aangehouden

NIEUWEGEIN Donderdagmiddag heeft de politie bij een winkel aan de Grote Wade een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 15.30 uur kreeg de politie de melding dat medewerkers van een winkel aan de Grote Wade een man hadden aangehouden voor het stelen van onder andere levensmiddelen. Ter plaatse trof de politie een 50-jarige man uit Vianen aan. De man had geprobeerd meerdere goederen zonder af te rekenen mee te nemen. Eenmaal voorbij de kassa werd hij aangehouden door het personeel. De man bekende de diefstal en deed afstand van de goederen. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Politie treft gestolen voertuig aan

VIANEN De politie heeft donderdagmorgen bij een gestolen auto twee mannen aangehouden op de Rijksweg A27.

Een motoragent controleerde - na binnengekomen informatie - omstreeks 06.15 uur een voertuig dat half op de vluchtstrook op de A27 ter hoogte van Vianen stond. Ter plaatse stonden twee mannen en een derde man liep direct weg naar de bossages bij het zien van de agent. De twee mannen verklaarden dat de derde man even moest plassen. Naast de auto stond ook een busje waarmee men vermoedelijk de auto uit de berm wilde trekken.

Omdat het voertuig vermoedelijk van diefstal afkomstig was en in een busje wat naast het voertuig stond een groot aantal nieuwe koffers lagen waar de mannen geen verklaring voor hadden werden de beide mannen 20 en 22 jaar oud en beiden uit Utrecht aangehouden. De derde man werd niet meer in de omgeving aangetroffen. Ook de inzet van een helikopter en speurhond leverde niets op. Beiden verdachten werden voor verhoor ingesloten op het bureau.

Aanrijding letsel

HOUTEN Donderdagmorgen vond op de Rijksweg A 27 ter hoogte van Houten een aanrijding tussen een vrachtwagen en een personenauto plaats. Hierbij raakte een vrouw gewond.

Een 56-jarige vrouw uit Vianen reed met haar voertuig vanuit de richting Vianen in de richting van Amersfoort. Door nog onbekende oorzaak begon de auto van de vrouw te slingeren en verloor zij de macht over het stuur. De auto raakte in de slip en raakte hierbij de vrachtwagen van een 71-jarige man uit Scherpenzeel.

Uiteindelijk belandde de auto van de vrouw op de kop. Omstanders kwamen het slachtoffer te hulp en tilden het voertuig op zijn kant en haalde vrouw eruit. Zij werd met licht letsel naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd. De vrachtwagenchauffeur raakte niet gewond. De Regionale Verkeersdienst doet nog onderzoek naar de aanleiding van het ongeval.