Stad Utrecht, 10.35 uur

Utrecht 22-07-2005 - Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Aanranding

UTRECHT Donderdagavond is een 24-jarige vrouw aangerand ter hoogte van het Lepelenburg.

Om 22.30 uur reed de vrouw op haar fiets vanaf de Herenstraat naar het Lepelenburg. Vlak voor de brug versperden twee mannen haar de weg en werd ze van haar fiets getrokken. Eén verdachte trok de vrouw tussen de geparkeerde autos, terwijl de andere op de uitkijk stond. Tijdens de aanranding werden de verdachten gestoord, omdat er een man voorbij kwam met een hond. De verdachten gingen er vandoor. De politie heeft rond middernacht enige tijd het Lepelenburg afgesloten om onderzoek te verrichten op de plaats van het delict.

Eén verdachte is een blanke man van rond de twintig jaar oud, licht-blond haar en hij droeg een spijkerbroek, een donkere jas en een grijze pet. De tweede verdachte is een man met kort, donker, krullend haar. Hij droeg een spijkerbroek, een zwarte leren jas en sportschoenen. De politie komt graag in contact met de man die zijn hond uitliet, omdat hij mogelijk aanvullende informatie heeft over de daders. Andere getuigen worden ook verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Paardenveld via tel. nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Stenengooier aangehouden

UTRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie een 34-jarige stenengooier aangehouden op de Oudegracht.

Om 02.25 uur kregen agenten de melding dat een man stenen gooide naar de portier van een horecagelegenheid aan de Oudegracht. De politie trof de 34-jarige verdachte aan met een steen in zijn hand en heeft hem aangehouden. Niemand raakte gewond. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie twee winkeldieven aangehouden in het centrum.

Om 19.45 uur kreeg de politie de melding dat het personeel van een winkel aan de Lange Elisabethstraat een winkeldief had aangehouden. De politie nam de verdachte over, een 27-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. Op het politiebureau is proces verbaal opgemaakt tegen de dief.

Om 19.30 uur werd een 30-jarige vrouw aangehouden omdat zij goederen zonder te betalen had meegenomen uit een winkel aan de Rijnkade. De vrouw uit Utrecht is door agenten meegenomen naar het politiebureau, waar proces-verbaal is opgemaakt.

Verkeersongeval

UTRECHT Donderdagmiddag 21 juli vond op de Catharijnesingel een ongeval plaats. Omstreeks 17.00 uur reed een 41-jarige bromfietser uit Utrecht over de Catharijnesingel. Waarschijnlijk blokkeerde het voorwiel van de bromfiets door een technisch mankement. De Utrechter kwam ten val en raakte met zijn hoofd de straat. Gelukkig droeg de man een helm. Hij is met beenletsel per ambulance naar het Diaconessenhuis vervoerd.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT - Op donderdag 21 juli omstreeks 13.55 uur zagen getuigen een aantal personen over het dak van een loods lopen aan de Paramaribostraat. De getuigen vonden dat verdacht en stelden de politie in kennis. Na onderzoek trof de politie in de bewuste loods een in werking zijnde professionele hennepkwekerij aan. Het bleek om ruim 1000 hennepplanten te gaan. De apparatuur werd in beslag genomen en de planten werden vernietigd. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.