Eemland zuid, 10.30 uur

Eemland zuid 22-07-2005 - Nieuwsberichten Eemland zuid

Snelheidscontrole

AMERSFOORT- Op donderdagochtend werd van 07.45 uur tot 10.00 uur gecontroleerd met de lasergun op de Van Randwijcklaan, de Liendertseweg en de Hogeweg. Alleen op de Liendertseweg werden geen overtredingen geconstateerd. Op de andere locaties werden 16 bekeuringen uitgeschreven.

Geslagen op het werk

AMERSFOORT- Op donderdagavond werd een medewerker van een bedrijf geslagen door een andere medewerker.

Omstreeks 20.15 uur werd een 19-jarige vrouw uit Nijkerk van een stoel afgegooid in het bedrijf aan de Noordewierweg. De vrouw kwam hierdoor met haar hoofd tegen de muur aan. Zij kreeg vervolgens een paar trappen van een 19-jarige medewerker uit Arnhem. De politie werd gewaarschuwd en de man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op vrijdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat zij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Omstreeks 02.30 uur werd de 21-jarige man uit Veere gecontroleerd op de Kersenbaan. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 465 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal motor van motorboot

AMERSFOORT- Op vrijdagochtend werd een man aangehouden omdat hij vermoedelijk een motor van een boot had gestolen. Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie de melding dat een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats een motor van een boot aan het stelen was aan de Korte Gracht. In het water troffen de agenten de man aan. Hij lag naast een waterfiets en daarin lag een, vermoedelijk, gestolen buitenboordmotor.

Insluipende veelpleger aangehouden(zie persbericht Gelegenheid maakt de dief op 20 juli)

AMERSFOORT Op vrijdag 22 juli wordt een 24-jarige Amersfoortse veelpleger voorgeleid bij de rechter commissaris op verdenking van het plegen van drie insluipingen en een bedreiging. De verdachte werd op 19 juli aangehouden na aanleiding van het uiten van bedreigingen richting omstanders op de Schimmelpenninckstraat. Bij zijn aanhouding werden goederen aangetroffen die van diefstal afkomstig waren. Na nader onderzoek verdenkt de politie de verdachte die bij de Amersfoortse politie geregistreerd staat als veelpleger drie insluipingen te hebben gepleegd in de periode eind juni tot medio juli 2005.

De verdachte heeft vermoedelijk zijn kans gegrepen om via openstaande achterdeuren in woningen binnen te sluipen en snel waardevolle goederen weg te nemen. De politie waarschuwde al eerder voor insluipingen tijdens mooie zomerdagen (zie persbericht Gelegenheid maakt de dief op 20 juli). Vaak laten bewoners de achterdeur, schuifpui of ramen openstaan terwijl zij hoewel in huis aanwezig - het zicht niet meer hebben op deze toegangen.

Het proces-verbaal tegen de verdachte is door de politie opgemaakt en zal worden overgedragen aan het openbaar ministerie.

Veelpleger aangehouden

AMERSFOORT Het inbrakenteam van de politie heeft na onderzoek op woensdag 20 juli een 27-jarige Amersfoorter aangehouden op verdenking van het plegen van twee bedrijfsinbraken. De politie verdenkt de verdachte in de nacht van 4 op 5 juli bij twee bedrijven aan de Ringweg Randenbroek en de Leusderweg te hebben ingebroken.

Bij beide inbraken werd ruiten ingegooid en computerapparatuur respectievelijk rookartikelen weggenomen. De Amersfoorter staat bij de politie te boek als veelpleger en zal vandaag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.