Rijn & Venen, 10.35 uur

Utrecht 22-07-2005 - Nieuwsberichten districten Rijn & Venen

Winkeldief aangehouden

WOERDEN Donderdagmiddag heeft de politie een man aangehouden omdat hij in een winkel aan de Voorstraat goederen had gestolen.

Beveiliging van een winkel aan de Voorstraat belde omstreeks 16.05 uur naar de politie omdat een onbekende man parfum had weggenomen. Onderweg naar de Voorstraat zagen agenten een man op de Oostdam lopen. De man voldeed niet aan het opgegeven signalement maar gedroeg zich wel verdacht.

Ter hoogte van de Stationsweg werd hij staande gehouden en gecontroleerd. De gezonde argwaan van de agenten klopte, want de 35-jarige verdachte uit Dordrecht had een tas vol gestolen parfumproducten. De man bleek tijdens de vlucht zich verkleed te hebben waardoor hij minder herkenbaar was. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Hier bekende hij de diefstal.

Man en vrouw aangehouden voor fraude

DE RONDE VENEN - Een 43-jarige man en een 36-jarige vrouw uit De Ronde Venen zijn afgelopen woensdag 20 juli aangehouden op verdenking van het plegen van valsheid in geschrifte (bijstandsfraude). De twee werden door de Regionale Sociale Recherche in samenwerking met de politie aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de twee deden voorkomen alsof zij vanaf 1998 een gescheiden huishouding voerden. In werkelijkheid bleven zij samen met hun drie kinderen wonen op een adres.

De samenwoning werd echter niet gemeld aan de Sociale Dienst van de gemeente De Ronde Venen. Hierdoor werd de gemeente benadeeld voor ruim 100.000 euro. Tijdens het onderzoek werd op zolder in de woning een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De 75 planten werden vernietigd en de professioneel ingerichte kwekerij werd ontmanteld. De Sociale Recherche legde conservatoir beslag op een auto en een boot met een gezamenlijke waarde van ruim 40.000 euro. Inmiddels zijn de twee verdachten weer in vrijheid gesteld. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met letsel

VREELAND - Op donderdag 21 juli omstreeks 17.45 uur ontstond er op de kruising provinciale weg N201 met de Singel/Loenenseweg een aanrijding tussen twee personenautos. Een 63-jarige automobilist uit Alphen aan de Rijn reed over de provincialeweg N201 in de richting van Vinkeveen. Gekomen bij de kruising stond daar reeds een 47-jarige automobilist uit Amsterdam voor het rode verkeerslicht te wachten. Uit verklaringen van getuigen zou vermoedelijk de Alphenaar niet gezien hebben dat er een personenauto stilstond voor de kruising.

Vervolgens botste hij met de voorzijde tegen de achterzijde van de Amsterdammer. De Alphenaar werd onderzocht door ambulancepersoneel maar bleek geen letsel opgelopen te hebben. De Amsterdammer liep een hoofdwond op en klaagde over pijn in zijn nek. Hij is vervoerd naar het ziekenhuis. Tegen de Alphenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

BREUKELEN Donderdagmorgen heeft de politie ter hoogte van de Brugoprit een verkeerscontrole uitgevoerd.

Tussen 07.15 en 08.45 uur schreef de politie in totaal 17 bekeuringen uit voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het niet handsfree bellen en het rijden met een vervallen APK.

Hennepkwekerij aangetroffen

MAARSSEN De politie heeft donderdagmorgen in een woning aan de Fazantenkamp een hennepkwekerij aangetroffen.

Na binnengekomen informatie heeft de politie bij een woning aan de Fazantenkamp een onderzoek ingesteld. Omstreeks 09.50 uur werd in een slaapkamer op de eerste verdieping in totaal 149 planten aangetroffen. Alle planten en de totale apparatuur werd in beslag genomen. Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt. De politie doet nog onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.