Landstede


Nieuwe directeur aan de slag bij Jozefschool

Met ingang van 1 september krijgt de Jozefschool aan de Assendorperdijk een nieuwe directeur. De school zal vanaf die datum worden geleid door Oekje Kooi. Ook het team van de basisschool is vernieuwd en ziet vol enthousiasme de mogelijkheden van de school tegemoet. Kooi wordt directeur van alle activiteiten op de locatie.

Oekje Kooi heeft ruime ervaring in het onderwijs. Vanaf haar 19e jaar is ze werkzaam in deze sector. Haar ervaring strekt zich uit van 4 jarigen in het kleuteronderwijs tot 50-jarige deeltijdstudenten aan de Katholieke PABO. Op dit moment is zij nog werkzaam als docent bij Landstede Beroepsopleidingen voor de opleiding tot onderwijsassistent.

Kooi heeft ook les gegeven aan basisscholen en daar altijd getracht onderwijs op maat aan te bieden voor de leerlingen. Zij vindt het belangrijk dat kinderen mogen zijn zoals ze zijn en vanuit een rijke leeromgeving gestimuleerd worden zich optimaal te ontwikkelen. Het belangrijkste in een school is een pedagogisch klimaat waarin leerlingen zich veilig en gezien voelen, aldus Kooi. Momenteel wordt gewerkt aan een vernieuwd onderwijsconcept voor de Jozefschool.