Landstede


Landstede Kinderopvang Jozefschool start dagopvang en buitenschoolse opvang

Vanaf september staat er een vernieuwde Jozefschool aan de Assendorperdijk. Onder de naam Landstede Kinderopvang Jozefschool gaat, naast het basisonderwijs, de dagopvang en voor-, tussen- en naschoolse opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar van start.

Els Walles is docent Kinderopvang SPW3 op Landstede en heeft zelf jarenlang in de kinderopvang gewerkt. Ik zou willen dat ik destijds de beschikking had gehad over alle mogelijkheden die Landstede Kinderopvang Jozefschool gaat bieden. Door deze intensieve samenwerking kun je de kinderen nog beter geven wat ze nodig hebben. De leidsters op de Jozefschool worden geassisteerd door studenten Kinderopvang SPW3. En als we een kerstmusical willen organiseren, helpen de studenten Vormgeving & Entertainment. Bij sportactiviteiten springen studenten Sport & Bewegen bij. We gaan de faciliteiten van Landstede bijvoorbeeld gebruiken bij het Kinderkookcafé. Kinderen van de Jozefschool, maar ook buurtkinderen kunnen op woensdagmiddag hun eigen koekjes bakken. En zo zijn er nog vele andere naschoolse activiteiten. Om de kinderen ook letterlijk een optimale plek te kunnen bieden, wordt de school in de zomervakantie verbouwd en verfraaid.

Landstede Kinderopvang Jozefschool gaat uit van de pedagogische visie van Reggio Emilia. Hierin staat het kind centraal. We kijken wat de kinderen kunnen en hoe ze dit doen. Vierjarigen die naar groep 1 gaan, maar er nog niet helemaal aan toe zijn, kunnen bijvoorbeeld een uurtje per dag terug naar het kinderdagverblijf. En andersom: kleuters die al wat verder zijn, kunnen vast een kijkje nemen op de basisschool. Er zijn mogelijkheden te over. Eigenlijk biedt de Jozefschool Jozefschool vanaf september complete dagarrangementen voor kinderen, met allerlei activiteitenprogrammas zoals bezoekjes naar onder andere wijkboerderijen, de Nooterhof, noem maar op, vertelt Walles.

Een ander, uniek voordeel van Landstede Kinderopvang Jozefschool is, dat ouders een 41-weeks contract afsluiten voor dagopvang of naschoolse opvang. Vooral voor ouders die in het onderwijs werken is dit financieel gezien gunstig. Normaliter wordt een overeenkomst gesloten voor 51 weken. Door het nieuwe concept zijn er ook minder wisselingen van leidsters, wat de kinderen ten goede komt. Landstede Kinderopvang Jozefschool vindt het belangrijk dat de kinderen zich vertrouwd voelen bij de leidsters, zodat zij zich binnen de opvang goed kunnen ontwikkelen. De omgeving is veilig doordat het kindvriendelijk is, maar ook doordat de leidster er altijd is voor de kinderen.

Ouders die geïnteresseerd zijn in de voor-, tussen- en naschoolse opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen contact opnemen met (0529) 45 25 97.