Stadsdeel Zeeburg

Javastraat kan schoner

Om de Javastraat aantrekkelijker te maken voor winkeliers en winkelend publiek, is stadsdeel Zeeburg op 30 juni jl. gestart met extra schoonmaakwerkzaamheden. De drukke winkelstraat, die onlangs nog een grote opknapbeurt kreeg met onder anderen veel nieuw straatmeubilair, heeft nu ook een eigen straatbeheerder. De nieuwe straatbeheerder verwijdert in elk geval tot eind 2005 alle zwerfvuil en leegt de vuilnisbakken. Het stadsdeel onderzoekt de mogelijkheden om in 2006 deze extra schoonmaak- werkzaamheden in de Javastraat te handhaven. De straatbeheerder werkt op de drukke middagen, nl. donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Het stadsdeel roept winkeliers en winkelend publiek op mee te helpen de Javastraat schoon te houden.

De straatbeheerder is een actie van het project Schoon, Heel en Veilig Indische Buurt. Dit project, dat mede gefinancierd wordt met Europese middelen, is gestart in 2003. Doel van het project is de Indische Buurt binnen twee jaar schoner, heler en veiliger te maken. Succesvolle acties uit Schoon, Heel en Veilig Indische Buurt zijn de Voor- en Najaarsschoonmaak, toezicht in de avonduren door `Zicht op Oost´ en het Adoptieplan waarbij bewoners een afvallocatie adopteren. Zeeburg kent inmiddels al 120 adoptiebewoners.

Het Adoptieplan is één van de projecten die in elk geval worden voortgezet na het aflopen van het project Schoon, Heel en Veilig Indische Buurt eind 2005. Momenteel wordt onderzocht welke succesvolle acties en campagnes in 2006 kunnen worden herhaald.

Lees verder over het project Schoon, Heel & Veilig.