AutoRai

Print

Picanto meest economisch in Duits ADAC onderzoek

(22-7-2005)
Het regelmatig terugkerende onderzoek naar autokosten door het gerenommeerde ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil Club, zusterorganisatie van de ANWB) heeft onlangs uitgewezen dat de Kia Picanto de meest economische auto in Duitsland in zijn klasse is. Voor het onderzoek* is gebruik gemaakt van de database van ADAC, bestaande uit in totaal 5.500 nieuwe autoâs. In het onderzoek komt de ADAC tot de conclusie dat de jaarlijkse autokosten het laagste zijn voor een Kia Picanto 1.1 LX. Bij dit model komen de totale kosten uit op slechts 30,2 eurocent per kilometer. Hiermee is de Picanto 1.1. LX in Duitsland bestempeld tot economisch kampioen in zijn klasse.

Voor het onderzoek zijn de totale jaarlijkse kosten berekend over een periode van vier jaar, op basis van 15.000 km per jaar, inclusief aankoopwaarde, afschrijving, restwaarde, vaste onderhouds- en servicebeurten, brandstof, banden, remmen, verzekering, belasting en BTW.

âMet de bevestiging van de ADAC dat de Picanto een ongelooflijk economische auto is om te bezitten, zijn we uiteraard erg blijâ, alsdus Jean-Charles Lievens, Senior Vice President van Kia Motors Europe. âDe Picanto is ontworpen met de Europese consument als doelgroep in het achterhoofd. We hebben rekening gehouden met hun wensen en behoeften waar het gaat om vormgeving, ruimte en veiligheid. De Picanto behoort daarnaast met een CO2-uitstoot van slechts 118 g/km tot een van de schoonste automobielen. Nu hebben we de bevestiging uit onafhankelijk onderzoek dat deze eigenschappen ook nog samen gaan met lage kosten per kilometer op lange termijn. De verkoop van de Picanto in Europa is dit jaar de 45.000 stuks reeds gepasseerd en de bekendmaking van de ADAC zal de verdere verkoop van dit reeds succesvolle model alleen maar stimulerenâ, besluit Lievens.


* Bron: ADAC âSpecial Autokosten 2/2005â