RTV-Noord-Holland


PERSBERICHT

22 juli 2005

Luisterrecord gevestigd bij RTV N-H

Radio Noord-Holland heeft in de maanden mei/juni een record-marktaandeel bereikt. Bij de meting in het Continu Luisteronderzoek van Intomart scoorde de regionale omroep een marktaandeel van 11,3 procent.

Daarmee is Radio Noord-Holland voor het eerst in haar geschiedenis de best beluisterde informatieve en publieke radiozender in de provincie Noord-Holland. De commerciële muziekzender Radio 538 is marktleider in Noord-Holland met een marktaandeel van 13,9 procent. Hoofdredacteur Dink Binnendijk is blij met het nieuwe record, maar wil zich vooralsnog niet rijk rekenen. "Natuurlijk is dit een mooie opsteker en een beloning voor het goede werk van al mijn collega's. Ook zijn deze radiocijfers een duidelijk signaal over de positie van RTV Noord-Holland in onze provincie. De kijkcijfers van TV zijn het afgelopen jaar namelijk eveneens aanzienlijk gestegen.

Desondanks moeten we met radio eerst maar eens proberen om dit niveau te handhaven en met regelmaat onze doelstelling van 10 procent marktaandeel binnen te halen. Dat is niet eenvoudig, want onze omroep heeft in de afgelopen 15 jaar slechts vier keer tien procent of hoger gehaald. Daarom is de 11,3 procent die we in mei/juni hebben gehaald zeker reden voor tevredenheid. En vooral een stimulans om nog harder te werken en nog betere programma's te maken voor de inwoners van Noord-Holland."

De volledige top 5 voor Noord-Holland ziet er als volgt uit (leeftijd 10+, tijdvak 07-19 uur)

          Marktaandeel:             maart-april         mei-juni

          Informatieve zenders:

          1. Radio Noord-Holland            9,6             11,3
          2. Radio 2                11,0            10,8
          3. Radio 1                10,4              9,5

          Muziekzenders:

          1. Radio 538              16,1            13,9
          2. Sky Radio 101 FM           10,1              9,8
          3. Radio 10 Gold                7,5             7,9

Noot voor de redactie