Stadsdeel Amsterdam Centrum

Buurtbewoners geven mening over Sportcentrum Marnix

Stadsdeelvoorzitter Anne Lize van der Stoel heeft vrijdag 15 juli 2005 onder grote belangstelling de eerste steen gemetseld voor het nieuwe Sportcentrum Marnix op het Marnixplein. Wat vinden bewoners en mogelijk toekomstige bezoekers van het nieuwe Sportcentrum? Lees hier hun reactie....

Ter informatie: Er komt geen dakterras bij de horeca in het Sportcentrum. Wel zal de sauna een buitenruimte krijgen maar deze heeft géén horecafunctie.

Daniëlle Kwaaitaal, buurtbewoonster én "zwemfanaat":

"Ik ben zeker van plan om weer vaak te komen zwemmen als het nieuwe sportcentrum klaar is. Ben gecharmeerd van het sportcomplex: er zijn meer faciliteiten, het is méér dan alleen een zwembad. Kortom: fantastisch! Het wordt een plek met allure en ik vind dat dit ook in het centrum thuishoort."

Sjaan van Oosterom, buurtbewoonster:

Sjaan, Cock, Kelly en Trien wonen in de buurt en zien uit naar het nieuwe sportcentrum.

"Wij zwemmen hier al 15 jaar en we kennen ook "onze" badmeester Sybrand (zweminstructeur stadsdeel Centrum, red.) goed. Hier in de buurt wonen veel alleenstaanden en wij kwamen graag met zijn allen in het Marnixbad voor de gezelligheid: badpak, wijntje...

Ik woon hier aan de overkant, maar nu zwem ik zolang in het Sportfondsenbad West . Straks kun je hier zwemmen, vroeger deden we ook gymnastiek in het zwembad. De nieuwe welness gaat er chique uitzien, leuk! Ik ga hier straks echt wel naartoe, leuk dat het zo dicht in de buurt is."

Jacqueline, bewoonster Egelantiersgracht:

"Ik zwom hier heel veel en ga nu tijdelijk naar het Zuiderbad. Door alle drukte is het soms nu echt "filezwemmen". Er is grote behoefte aan een bad op deze plek in de stad. Onze tweeling van bijna 2 jaar oud gaat in de toekomst zeker in het sportcentrum op zwemles!

Heerlijk als het nieuwe bad straks klaar is: ik kom dan echt om te zwemmen."

Sabine Koch, buurtbewoonster:

"Goed idee, het nieuwe sportcentrum. Mijn zoontje van 5 zat in het Marnixbad op zwemles: we wachten tot het nieuwe sportcentrum klaar is en dan gaat hij weer verder met de lessen. Of we ook naar de andere faciliteiten in het sportcentrum gaan straks weet ik nog niet. Ideetje: geef buurtbewoners een gratis seizoenspas voor het hele gezin!"

zwemvereniging Dok:

"Veel zwemverenigingen krijgen nu vaak de "slechtste" uren in een zwembad. Wij gaven altijd les in het vroegere Marnixbad. Ik hoop dat onze vereniging weer op de oude lestijden kan terugkomen, voor kinderen waren deze uren het meest geschikt. We willen graag terugkomen in het nieuwe sportcentrum!"

Meer informatie over het Sportcentrum?

Klik hier.