Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 juli 2005

Jan Camphuis.: 053-4555588

Zinloos geweld

Automobilist gaat door lint en slaat bromfietsbestuurder

Almelo

Verscheen donderdagmiddag 21 juli om ongeveer 16.45 uur een 17 jr. jongen uit Almelo aan het politiebureau. Hij vertelde dat hij omstreeks 15.30 uur over de Slagenweg in Almelo op zijn bromfiets had gereden. Hij kwam uit de richting Vriezenveen en sloeg op een gegeven moment rechtsaf waarbij hij richting had aangegeven. Achter hem reed een personen auto die hem daarop inhaalde en dusdanig sneed dat hij moest stoppen. De bestuurder van de auto stapte uit en begon de jongen uit te schelden en hem te verwijten dat hij geen richting had aangegeven. Op een gegeven moment pakte de automobilist een zaklantaarn uit de auto en sloeg de jongen daarmee door het geopende vizier van zijn helm in het gezicht. De man stapte weer in en reed weg. Het gaat om een Nederlandse man met kort stekelig, bijna blond haar. Hij had met een Twents accent gesproken en was ongeveer 20 tot 21 jr. oud. De auto waarin hij reed was een donkerblauwe Peugeot 306. De politie wil graag in contact komen met getuigen van dit voorval en met mensen die de automobilist wellicht kennen. Zij worden verzocht contact op te nemen met het afdelingsbureau van de politie Twente in Almelo, te bereiken onder het bekende nr. 0900-8844. (05-093193)

Aanhouding na bedreiging met de dood

Eigenaar cafetaria werd door agressieve klant met de dood bedreigd

Wierden

Werd donderdagavond omstreeks 21.35 uur gemeld dat er problemen waren in een cafetaria aan de Spoorstraat in Wierden. De eigenaar van de zaak was door een agressieve klant met de dood bedreigd. Deze klant kon in de omgeving worden aangehouden. De eigenaar, een 37 jr. man uit Wierden, was aan het werk geweest in de keuken van zijn zaak, toen een medewerker naar hem toe kwam en vertelde dat er een zeer agressieve man bij de toonbank stond. De zaak was al gesloten en het personeel was bezig het terras te ontruimen. De man wilde echter nog een broodje kroket hebben. Door de eigenaar werd hem te verstaan gegeven dat dit niet meer kon omdat de zaak gesloten was. Hierop bedreigde de man de eigenaar diverse keren met de dood. De politie werd gebeld en deze kon even later de klant, een 32 jr. Almeloer, in de omgeving aanhouden. De 32 jr. werd overgebracht naar het bureau in Almelo en daar opgesloten. (05-093322)

Hennepplantage ontmanteld

Hennepplantage met 511 planten ontmanteld en reeds vernietigd

Vroomshoop

Donderdagmorgen 21 juli om ongeveer 11.00 uur werd een hennepplantage ontdekt in een woning aan de Buizerdstraat in Vroomshoop. Omdat de 31 jr. bewoonster niet thuis was werd de deur door een medewerker van de woningbouwstichting geopend. Op een slaapkamer en de zolder van de woning werden plantages gevonden met in totaal 511 planten. Alles is in opdracht van de officier van justitie in beslag genomen en vernietigd. Tegen de 31 jr. bewoonster wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-093203)

Rijden onder invloed

Automobilist weigert alle medewreking, rijbewijs is ingevorderd

Hengelo

Vrijdagmorgen 22 juli omstreeks 04.40 uur werd op de Langestraat in Hengelo een 44 jr. automobilist uit Almelo gecontroleerd. Hij bleek de nodige alcoholische versnaperingen te hebben gehad en werd daarvoor aangehouden. Aan het bureau saboteerde hij tot twee keer toe de ademanalyse en weigerde daarop alle medewerking ook een bloedproef werd zelfs na vordering daartoe door hem geweigerd. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de nodige processen-verbaal zullen worden opgemaakt. (05-093380)

Inbraak in gebouwen gemeente

O.a. auto ontvreemd uit gebouwen van de gemeente Hof van Twente

Markelo

In de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 juli hebben een tweetal gebouwen van de gemeente Hof van Twente aan de Schoolstraat / Stationsstraat in Markelo ongewenst bezoek gehad. Bij beide gebouwen zijn buitendeuren opengebroken en is binnen de zaak overhoop gehaald. Weggenomen zijn een bedrijfsauto, een roodkleurige Seat Inca met kenteken 99-VD-JZ, een aantal computers, een hoeveelheid gereedschap en een aggregaat. Ook een mountainbike van een medewerker is meegenomen. Hoe groot de schade is is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in. (05-092943)

Gezochte man aangehouden

Man die gezocht werd voor diefstal aangehouden

Enschede

Op 27 juni jl. was door een van de winkels aan de Kalanderstraat in Enschede aangifte gedaan van diefstal van o.a. een föhn. Bekend was wie de mogelijke dader was. Met toestemming van de officier van justitie kon deze man, een 38 jr. Enschedeër, worden aangehouden. Donderdagavond 21 juli omstreeks 20.30 uur werd de 38 jr. door surveillerende politiemensen gezien op de Usselerweg in Enschede en kon hij even later op de Buitenweg worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau en daar voor verder onderzoek opgesloten. In zijn bezit had hij nog een drietal vijverpompen waarvan het vermoeden bestaat dat deze van diefstal afkomstig zijn. Ook dit wordt in het onderzoek meegenomen. In de loop van vrijdag de 22e is de 38 jr. in verzekering gesteld en zal hij bij justitie, mede i.v.m. zijn veelplegerschap, worden voorgeleid. (05-080897)

Aanhoudingen na steekpartij

Twee mannen aangehouden na steekpartij in Enschedese binnenstad

Enschede

Vrijdagmorgen 22 juli om ongeveer 03.25 uur werd een vechtpartij gemeld op de Langestraat in Enschede. Ter plaatse konden de politiemensen met de nodige moeite, waarbij ze geholpen werden door een aantal portiers van horecagelegenheden, twee groepen vechtenden uit elkaar houden.Twee jongens werden belaagd door een groep andere jongeren. Uit een eerste onderzoek kwam vast te staan dat de twee die werden belaagd, verantwoordelijk waren geweest voor het geheel. Beiden, Enschedeers van 17 en 19 jr. werden dan ook aangehouden en overgebracht naar het bureau en daar voor de rest van de nacht opgesloten. Het bleek dat de twee een horecagelegenheid aan de Langestraat nog binnen wilden gaan terwijl deze reeds gesloten was. Door personeelsleden van het café, die met schoonmaakwerkzaamheden bezig waren werd hen dit te verstaan gegeven. De twee jongens zeiden dat ze hier niets mee te maken hadden en wilden gewoon naar binnen. Dit werd door de personeelsleden verhinderd, waarbij door de 17 jr. aan een van de personeelsleden een klap in het gezicht werd gegeven. De 19 jr. had daarop een mes getrokken en daarmee een 23 jr. medewerker in de arm gestoken, een fikse wond in de rechterbovenarm was het gevolg. Omdat de wond ernstig bloedde en de komst van de ambulance niet kon worden afgewacht is door de politiemensen een noodverband aangelegd. Hierop is de 23 jr. overgebracht naar de eerste hulp van het ziekenhuis waar bleek dat er niets vitaals was geraakt en is e.e.a. gehecht. De beide aangehouden verdachten zijn in de loop van vrijdag voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (05-093377)

Nog 136 dagen zitten

Man aangehouden die nog 136 dagen gevangenisstraf tegoed had

Enschede

Een 41 jr. Enschedeër werd donderdag 21 juli aangehouden omdat hij nog 136 dagen gevangenisstraf tegoed had. In eerste instantie werd hij thuis niet aangetroffen, maar in de loop van de middag meldde hij zich aan het afdelingsbureau Enschede-Noord. Hij was in de veronderstelling dat de politiemensen hem niets konden maken omdat hij toch zo weer vrij zou rondlopen. Hij had er echter geen rekening mee gehouden dat door de politie reeds een plaatsje voor hem in een van de gevangenissen in Nederland was gereserveerd. Hiernaartoe is hij overgebracht om de 136 dagen uit te zitten (05-093090)